Šavi: U Real Madrid? Nemoguće

Legenda Barselone Šavi Ernandes ubeđen je da je napravio dobar potez što nije napustio Kataloniju prošlog leta, istakavši da nikada ne bi prešao u Real Madrid.

Izvor:

Ponedeljak, 22.12.2014.

09:37

Default images

Rođeni Katalonac proveo je celu karijeru u Blaugrani, ali je pred početak sezone malo nedostajalo da ipak napusti tim.

"Ja sam Barselonin fanatik. Ne bih bio srećan u Madridu. Ja sam iz Barselone, to je moja istina, ne mogu nikoga da zavaravam", jasan je Šavi.

Međutim, Luis Enrike ga je ubedio da ostane.i da i dalje ima šta da pruži timu, iako ove sezone više vremena provodi na klupi.

"Ne želim nikada da napustim Barsu, želim da ostanem ovde do kraja. Prošlog leta smo se dogovorili da produžimo saradnju na još godinu dana i sada se osećam dosta komfornije", dodao je Šavi, "Želim da nastavim u istom ritmu što duže budem mogao, ne znam kada ću doneti konačnu odluku. Mnogo novih igrača je stiglo u klub, a naš cilj je da imamo jaku Barselonu – po cenu toga i da ja sedim na klupi".

Ekipa je imala sezonu za zaborav pod vođstvom Herarda Martina, a ni pod palicom Luisa Enrikea ekiap sa Nou Kampa ne igra baš sjajno.

"Era Gvardiole je bila divna, da bi zatim ostali u igri i pod Tito Vilanovom. Nismo osvajali trofeje prošle sezone, ali ove sezone možemo to da ispravimo. Teško je ponoviti sve ono je Pep postigao, jer su nas drugi timovi godinama proučavali i studirali naš sistem igre, pa je teško vratiti se na sistem u kom smo svi uživali i bili uspešni", rekao je 34-godišnji vezista.

Čovek koji je osvojio apsolutno sve što se može osvojiti u svetu fudbala i dalje nije siguran čime će se baviti kada završi karijeru, ali jedno je sigurno – ostaće u fudbalu.

"Ne znam čime ću se baviti kada okončam karijeru. Možda ću biti sportski direktor, možda trener ili trener klinaca. Jedino što je bitno je da ću ostati u fudbalu", zaključio je Šavi i dodao:

"Leo Mesi. Ne mogu da sudim o celoj istoriji fudbala, ali je Mesi najbolji igrač s kojim sam ja igrao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: