EL: Zvezda u Valensiji juri prolaz

Košarkaši Crvene zvezde od 21 sat igraju sa Valensijom u gostima u osmom kolu D grupe Evrolige.

Izvor: B92

Petak, 05.12.2014.

08:20

Default images

Crveno-beli, koji imaju skor 4-3, eventualnom pobedom obezbedili bi plasman u Top 16 fazu. Sa druge strane, Valensija ima dve pobede i pet poraza.

U prvom meč u Kombank areni Zvezda je slavila sa 76:63. U preostala dva meča grupe Olimpijakos dočekuje Neptunas, a u Istanbulu se sastaju Galatasaraj i Laboral Kuča.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da crveno-bele očekuje izuzetno težak meč protiv Valensije jer španski klub posebno dobro igra na domaćem terenu.

"Veoma su kvalitetni. Dubljević je njihov najbolji igrač. On je posle duže pauze pred naš meč izašao na parket i tada je bio dobar, a sada je već u mnogo boljoj formi. Dodatno se promenila situacija u timu dovođenjem Nedovića, koji je perfektan igrač i momak. Međutim, treba konstatovati da ova utakmica nije odlučujuća. Recimo, Laboral Kuča je savladala Olimpijakos i time je napravila odličan rezultat, iako možda nije bilo nagoveštaja da će se to desiti. Ušli su u vrlo dobru poziciju, činjenica je da situacija na tabeli može lako da se promeni tako da treba biti obazriv", rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović kaže da crveno-beli putuju neće u Valensiji braniti "plus 13" iz prvog meča.

"Svesni smo njihove snage, ali i naših mogućnosti i tako pristupamo ovoj utakmici. Nećemo da branimo razliku, već da pokušamo da napravimo dobar rezultat i nadam se da ćemo to uspeti da ostvarimo", kazao je Mitrović.

Trener košarkaša Valensije Velimir Perasović rekao je da meč protiv Crvene zvezde nije presudan i upozorio je na dobe strane rivala.

"Marjanović i Vilijams su veoma važni u igri Zvezde, ali rosteru ima još zanimljivih igrača. Tu su pre svih Mitrović, koji je protiv Galatasaraja bio sjajan i Blažič, koji igra na visokom nivou, što je dokazao protiv nas", ocenio je Perasović.

Utakmica će posebno biti emotivna za Nemanju Nedovića, Zvezdino ’dete’ koje sada brani boje Valensije.

Zvezda neće moći da računa na duže odsutnog Stefana Jovića, a u timu Valensije neće biti Sergija Liščuka i Sema van Rosoma.

Grupa D, osmo kolo:
20.15 Galatasaraj – Laboral Kuča
20.45 Olimpijakos – Neptunas
21.00 Valensija – Crvena zvezda

Tabela:
1. Olimpijakos 6-1
2. Crvena zvezda 4-3
3. Laboral Kuča 3-4
4. Galatasaraj 3-4
5. Neptunas 3-4
6. Valensija 2-5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: