SP: Stjepanović u finalu na 200m

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u finale Svetskog prvenstva u malim bazenima u disciplini 200 metara slobodno.

Izvor: AK

Sreda, 03.12.2014.

10:05

Default images

Stjepanović je ostvario četvrto vreme u kvalifikacijama u Dohi rezultatom 1:42,66 minuta, a zaostao je 31 stotinku za najbržim kvalifikantom Dominikom Kozmom iz Mađarske.

Drugi je bio Kristijan Kvintero iz Venecuele, a treći Rus Danilo Izotov. Sa najslabijim vremenom u finale se kvalifikovao i Amerikanac Rajan Lohti. Finalna trka je u sredu od 16 časova.

Drugi srpski plivač Ivan Lenđer nije izborio mesto u polufinalu na 100 metara delfin, bio je tek 22. od 96 takmičara u kvalifikacijama s vremenom 51,50 sekundi.

Dalje su između ostalih prošli Južnoafrikanac Čad Le Klos i Amerikanac Rajan Lohti, a najbolje vreme ostvario je Japanac Kosuke Hagino.

Stjepanović će u Dohi plavati još dve discipline, 200 metara delfin i 400 metara slobodno. On je nedavno dobio nagradu "Sportista godine" u izboru magazina Eskvajer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: