PSV u nastavku do remija i prolaza

Fudbaleri Eštorila odigrali su nerešeno 3:3 u petom kolu grupe E Lige Evrope, u meču koji je zbog velike kiše morao biti odigran iz dva dela.

Izvor: ÐN

Petak, 28.11.2014.

17:49

Default images

Eštoril i PSV u četvrtak su odigrali prvo poluvreme, ali je susret u Portugalu prekinut zbog obilnih padavina i natopljenog terena, pa je nastavljen u petak.

Nastavak utakmice doneo je veliki broj uzbuđenja, a gostujući tim uspeo je da stigne do izjednačujućeg gola i obezbedi prolaz u narednu fazu takmičenja.

Kolo pre kraja Dinamo iz Moskve ima maksimalnih 15 bodova, dok je PSV drugi sa osam, i te dve ekipe idu dalje. Eštoril je ovim remijem ostao na četiri i bez šansi utakmicu pre kraja takmičenja u grupi.

Mnogo bolje počelo je po PSV u četvrtak, kada je Depaj u šestom minutu iskoristio dodavanje Narsinga i pogodio mrežu domaćih. Portugalci su izjednačili šest minuta kasnije preko Tozea, ali je Narsing posle asistencije postigao gol za 2:1 u 14. minutu.

Kiša na stadionu ‘Koimbra de Mota’ se pojačavala, a Eštoril se u tim uslovima mnogo bolje snašao. Žailton je na isteku pola sata izjednačio, da bi devet minuta kasnije namestio pogodak Amadu.

Drugi deo meča počeo je u petak u 17 časova i doneo je mnogo kvalitetniji fudbal i veći broj šansi. Najbolju za PSV propustili su Memfis Depaj, Luk De Jong i Džetro Viljems, dok će Eštoril imati za čim da žali, pošto su imali čak četiri stopostotne prilike.

Prvo je Žailton šutirao preko gola posle odličnog prodora, da bi pokušaji Sebe i Tozea iz izglednih pozicija bili blokirani.

Surova kazna stigla je u 82. Minutu – posle smušene reakcije odbrane domaćih lopta se odbila do Vajnalduma koji dribla golmana i trese praznu mrežu.

Poslednju, i najbolju šansu za Eštoril nije realizovao Kleber nekoliko minuta posle primljenog gola, kada je iz neposrede blizine prebacio prečku gola PSV.

Grupa E:
Dinamo Moskva – Panatinaikos 2:1
Eštoril – PSV 3:3 (posle prekida)
Tabela: Dinamo 15, PSV 8, Eštoril 4, PAO 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: