Saradnja saveza Srbije i RS

Čelnici Košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske potpisali su u Beogradu sporazum o saradnji i najavili odigravanje utakmice dve reprezentacije u Banjaluci.

Izvor: MN

Petak, 28.11.2014.

14:30

Default images

Ugovor su na Sajmu sporta potpisali predsednik KSS Dragan Đilas i njegov kolega iz Republike Srpske Boris Spasojević, a na osnovu Zakona o ratifikaciji sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između dve zemlje.

"Oduvek je bilo sjajno igrati protiv ekipa iz Republike Srpske, učinićemo sve da reprezentacije Srbije bude prisutna u Banjaluci uoči odlaska na Evropsko prvenstvo 2015. godine. Želimo nove asove i da nastavimo da ostvarujemo rezultate kao ovog leta u Španiji. Verujem da ćemo nakon ovoga imati još više uspeha", rekao je Đilas.

Predsednik KSRS izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljanja saradnje. "Zadovoljstvo mi je što sam u Srbiju i što sam u prisustvo ministara i selektora Đorđevića potpisao sporazum. Dobili smo starijeg brata i razmenjivaćemo mlade igrače i stručna mišljenja. Verujem da će saradnja biti uspešna", rekao je Spasojević.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da je saradnja između saveza prirodna stvar u odnosima dve zemlje.

"Pratim košarkašku scenu u Republici Srpskoj, jer je to deo mog posla. Mladi igrači trebalo bi da prigrabe svaku šansu, ja sam bio oduvek za to, ali moraju da je zasluže ponašanjem i igrama na terenu. Saradnja izmedju dva saveza traje već duže vreme i ovo je prirodan sled dešavanja", rekao je Đorđević.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekrtar Predrag Peruničić i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: