Nadal: Teško ću ponoviti 2013.

Rafael Nadal vratiće se početkom 2015. godine posle povrede, ali smatra da neće moći da ponovi uspehe iz 2013. godine.

Izvor: SO

Četvrtak, 27.11.2014.

16:36

Default images

Tada se Španac takođe vratio posle pauze, tada još duže, i osvojio je Rolan Garos, a zatim i Rodžers kup, Sinsinati i US open.

“To je bila magična godina. Neće se ponoviti. Sada sam dve godine stariji, ali daću sve od sebe kako bih se vratio na vrh“, rekao je Nadal.

“Ove godine imao sam mnogo različitih problema – prvo leđa, zatim ručni zglob, a onda i slepo crevo za kraj. Zato mi je prvi cilj za 2015. godinu da se ne povredim“, dodao je Nadal.

Federer je sa Švajcarskom osvojio Dejvis kup, a Nadalu je to do sada pošlo za rukom četiri puta. Ipak, kaže da njegovo vreme polako prolazi.

“Za mene je oduvek bila velika čast da predstavljam Španiju, ali više nemam 20 godina, imam 28 godina i to je realnost. Trebalo bi da dođe nova generacija koja će da zameni našu. I mi smo se suočavali sa teškoćama, ali smo izlazili kao pobednici. Normalno je da igrač ima više fizičkih problema kako postaje stariji. Ne znam još da li ću igrati u Dejvis kupu, tek je novembar, a ja nisam ni počeo da treniram“, kaže Rafa.

Nadal je u karijeri osvojio 14 Gren slem titula, a trenutno je treći teniser na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: