PL: Preokret Čelsija na 'Enfildu'

Fudbaleri Čelsija pobedili su Liverpul na ’Enfildu’ sa 2:1, u derbi meču 11. kola engleske Premijer lige.

Izvor: ÐN

Subota, 08.11.2014.

15:38

Default images

Čelsi je slavio posle preokreta i ponovo otišao na sedam poena prednosti u odnosu na Sautempton, dok je Liverpul ostao na sedmoj poziciji.

Golove za londonski tim postigli su Kejhil i Kosta, dok je jedini strelac za ’Crvene’ bio Emre Džan uz veliku pomoć upravo Kejhila.

Srpski reprezentativcni Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su ceo meč za Čelsi, a Lazar Marković nije bio u protokolu Liverpula.

Utakmica na ’Enfildu’ odlično je počela po domaći tim, pošto je Emre Džan zatresao mrežu Kurtoe iz drugog šuta. U devetom minutu Nemac je dobio loptu od Sterlinga, gostujući igrači su ga pustili da se namesti i on je šutirao sa nekih 25 metara. Lopta je na putu do gola pogodila Garija Kejhila i prevarila belgijskog čuvara mreže.

Nekoliko minuta kasnije pokušao je kapiten ’Plavaca’ Džon Teri, ali je njegov udarac Minjole izbacio u korner, posle kojeg je tim Žozea Murinja stigao do izjednačenja.
Beta/AP Photo/Jon Super
Fabregas je izveo udarac iz ugla, Kosta je odlično skočio i spustio loptu na drugu stativu gde su bili Kejhil, Aspilikueta i Ivanović. Kapiten Srbije je šutirao, lopta je došla do Kejhila koji je gađao u Minjolea, ali je gol tehnologija pokazala da je lopta prešla gol liniju.

Brzo izjednačenje pomoglo je gostima da igraju bolje, pa su usledile dve vezane dobre šanse za Edena Azara, ali je u oba navrata njegov udarac u završnici blokirao Glen Džonson.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u drugom poluvremenu tim sa ’Stamford Bridža’ bio je nešto bolji, iako na startu nije bilo prilika.

Sve do 67. minuta bilo je mirno, a onda je Dijego Kosta postigao odlučujući pogodak. Sesar Aspilikueta prihvatio je loptu na levoj strani i prevario Kutinja, centrirao spoljnom, Minjole je odbio do Morena, a od butine levog beka ona je pala na tacnu španskom napadaču, koji je zakucao u mrežu.

Nije uspevao Liverpul da nametne ritam sve do poslednjih desetak minuta, kada je usledila blaga inicijativa. Nije bilo velikih šansi, ali se ćini da su domaćini oštećeni u samom finišu. Posle jedne odbijene lopte Džerard je uhvatio poluvolej, a Kejhil je rukom sprečio da stigne do gola.

Sudija Entoni Tejlor nije pokazao na belu tačku, pa je Čelsi upisao nova tri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: