“Raspao bih se da sam kao Džerard”

Fudbaler Barselone Luis Suares rekao je da ne zna da li bi mogao da nastavi karijeru da je on napravio grešku koja je Liverpul prošle godine koštala titule.

Izvor: JT

Četvrtak, 06.11.2014.

11:44

Default images

Suares je tu mislio na trenutak kada se Stiven Džerard sapleo na meču sa Čelsijem, posle 11 uzastopnih trijumfa Liverpula.

Džerard je tako dozvolio da Demba Ba ima čist put do gola kojim su ‘Plavci’ poveli na “Enfildu”, gde su na kraju trijumfovali sa 2:0.

Da sam ja bio u Stivijevom mestu, ne znam da bih mogao da nastavim da igram. Emotivno, mora da je sve to bilo veoma teško”, napisao je Suares u svojoj autobiografiji koju objavljuje “Gardijan”.

Posle poraza od Čelsija, usledio je i kiks protiv Kristal Palasa, zahvaljujući kojem je Mančester Siti došao do čela tabele, a potom i osvojio titulu sa dva boda prednosti.

U nedeljama koje su prethodile, toliko toga je rečeno o njemu, očekivanja su se povećala. Pričalo se da vodi Liverpul, svoj klub, do prve titule u 20 godina, na 25. godišnjicu Hilsboroa, u kojem je njegov rođak izgubio život, i onda se to desi. Kapiten, čovek koji je ponikao u klubu, rođen i odgajan Skauzer i on je bio nesrećan da napravi ključnu grešku”, istakao je Suares.

Suares je, međutim, bio najoštriji prema taktici Čelsija.

Znali smo da ako žele da osvoje titulu, a ljudi zaboravljaju da su i dalje imali šansu za to, oni moraju da idu na pobedu. Ali, da traće vreme kada im remi ne odgovara je nešto što zaista ne razumem”, naglasio je Suares.

Suares je proteklog leta prešao iz Liverpula u Barselonu, za koju je debitovao tek nedavno, posle određene suspenzije izrečene jer je ujeo Đorđa Kjelinija na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: