Dangubić: Napredak je lakši uz tim

Krilni košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić kaže da je mnogo lakše individualno se poboljšati kada ekipi ide dobro.

Izvor: SO

Subota, 01.11.2014.

10:48

Default images

“Osećam se bolje – povreda kolena je iza mene, ali mislim da mi treba još vremena. Lakše je raditi na sebi i napredovati kada ekipa pobeđuje. Pre svega sam vrlo srećan jer tim igra odlično, a ja ću uz tim porasti“, rekao je Dangubić.

Mladi košarkaš prošle sezone igrao je za Mega Vizuru, a sada je došao u klub u kojem je pritisak znatno veći.

“Veća je pažnja na Zvezdi, pred svaku utakmicu se oseti imperativ pobede. Naravno, mi igrači ne treba mnogo da razmišljamo o spoljnim stvarima i da na to gubimo energiju, već da se spremimo maksimalno za meč. S jedne strane ta pažnja prija, ali kada krene loše, može da bude i negativan efekat“, kaže 21-godišnji košarkaš.

Zvezda je u četvrtak savladala Valensiju i sada u Evroligi ima skor 2-1.

“Veoma sam zadovoljan jer smo pobedili kvalitetnog protivnika i odigrali smo veoma dobar meč. Još jednom bih se zahvalio navijačima što su došli u velikom broju – znači nam to mnogo, igrom i borbenošću vraćamo im tu ljubav koju nam oni daju tokom svih 40 minuta“.

Dangubić ne želi da se opterećuje razmišljanjima o Top 16 fazi, već je koncentrisan samo na naredni meč.

“Mislim da je naša grupa vrlo izjednačena i da će biti svačega, još mnogo iznenađenja. Ne bih još gledao tako daleko, idemo samo utakmicu po utakmicu jer se stvari sada brzo odvijaju. Sada nas čeka Budućnost, koja je kvalitetan protivnik, posle toga Olimpijakos, tako da smo usredsređeni samo na sledeći meč“, zaključio je Dangubić.

Zvezda u nedelju od 21 sat dočekuje Budućnost u šestom kolu ABA lige, a obe ekipe do sada imaju maksimalni skor 5-0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: