NFL tim donosi Londonu 100 miliona

Osnivanje NFL tima u Londonu, o kojem se već godinama priča, donelo bi britanskoj ekonomiji 102 miliona funti.

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

20:44

Default images

Izveštaj koji je objavio Diloit navodi da su dve NFL utakmice igrane na Vembliju 2013. donele Londonu 32 miliona.

Prva NFL utakmica odigrana je u Londonu 2007. godine, a desetu su ovog vikenda odigrali Atlanta Falkonsi i Detroit Lajonsi.

Inicijativu da London dobije NFL ekipu pokrenuo je bvritanski ministar finansija Džordž Ozborn, ljubitelj američkog fudbala, koji je pred prošlonedeljni meč Atlante i Detroita razgovarao sa čelnicima lige, koje je predvodio Mark Voler, direktor marketinga NFL.

U NFL igraju 32 ekipe, jedna od njih mogla bi da bude smeštena u Londonu. To je sasvim ozbiljan plan, koji se ne može sprovesti preko noći, trebalo bi nam nekoliko godina da to ostvarimo. Međutim, mislim da bi to cementiralo mesto Londona kao globalne prestonice sporta, kao što je već finansijska, poslovna i kulturna prestonica“, rekao je prošle nedelje Ozborn.

Opširnu priču o tome na koji način bi od proširenja NFL na London koristi imali i liga i Britanci pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: