Pobeda Ane nedovoljna za polufinale

Ana Ivanović pobedila je Simonu Halep sa 7:6, 3:6, 6:3 u poslednjem meču Crvene grupe na završnom WTA turniru u Singapuru.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

13:47

Default images

Srpska teniserka ipak nije uspela da se plasira u polufinale pošto joj je za prolaz bila neophodna pobeda maksimalnim rezultatom.

Ivanovićeva je dobila prvi set posle velikog preokreta, ali je u finišu drugog fizičjki pala, pa je Rumunka uspela da izjednači i progura Serenu u polufinale.

U trećem setu srpska teniserka odigrala je odlično i pobedom se oprostila od ovog turnira.

Rivalka Halepovoj u polufinalu biće Agnješka Radvanjska, dok se u drugom polufinalu sastaju Serena Vilijams i Karolina Voznijacki.

Tok meča pratite na našem sajtu:

Meč je počeo loše po Anu. Prva dva gema išla su uz servis, a onda je Rumunka napravila brejk za 2:1. U narednom gemu Ivanovićeva je imala tri vezane brejk prilike, ali je Rumunka dobila pet vezanih poena i povela je sa 3:1.

Sa fantastičnom igrom Halep je nastavila i u petom gemu. Napadala je svaku kraću lopticu, izborila se za nove brejk šanse i drugu je pretvorila u velikih 4:1. Ana nije posustala posle drugog brejka, pa je već u šestom gemu uspela da vrati jedan.

Dobrim riternima naterala je protivnicu na defanzivu i smanjila je na 4:2. Ipak, već u narednom gemu izgubila je još jedan svoj servis, pa se našla na korak od eliminacije. Delovalo je da je sve praktično rešeno u tim trenucima, ali Ana se nije predavala, dobila je četiri vezana gema i potpuno preokrenula situaciju u prvom setu - 6:5.

Halep je veliku seriju srpske teniserke zaustavila u 12. gemu kada je izjednačila na 6:6. U taj-brejku je Ana nastavila sa sjajnom igrom, sačekala je nekoliko neočekivanih grešaka rivalke i povela je sa 5:2. Tu nije bio kraj drame u prvom setu, Rumunka je dobila četiri vezana poena i došla je do set lopte, ali je Ana odigrala hrabro, uspela je da izjednači na 6:6, a onda i da dobije taj-brejk sa 9:7 (1-0).

Drugi set počeo je slično kao i prvi. Simona je na startu povela sa 3:1 i delovalo je da kontroliše situaciju. Imala je Rumunka i vođstvo od 4:1, imala je i brejk loptu za 5:1, ali Ivanovićeva je dobila tri vezana poena i smanjila je na 4:2. Smanjila je Ana i na 4:3, ali nije uspela da napravi veliki preokret kao u prvom setu.

Rumunka je dobila poslednja dva gema, dobila je set sa 6:3 i tako ostavila Anu bez šansi za polufinale.

U trećem setu srpska teniserka je ipak pokazala veliku mentalnu snagu. Nije pala, odigrala je sjajno i na kraju se pobedom oprostila od ovog turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: