Karolini maraton protiv Šarapove

Danska teniserka Karolina Voznijacki ostvarila je pobedu u prvom meču ’bele’ grupe završnog turnira u Singapuru.

Izvor: ÐN

Utorak, 21.10.2014.

16:56

Default images

Voznijacki je posle više od tri sata savladala Mariju Šarapovu, rezultatom 7:6, 6:7, 6:2.

Koliko je meč na stadionu u Singapuru bio neizvestan i dug pokazuje činjenica da se igralo tačno tri časa i 13 minuta, a da je u trećem setu odigrano samo osam gemova.

Dankinja je bolje počela duel i povela sa 3:0, uz brejk prednosti. Šarapova se vratila sredinom seta, a posle još dva razmenjena brejka, otišlo se u dodatni.

U taj brejku Ruskinja je imala prednost, vodila je sa 4:2 i imala servis. Tada je Voznijacki vezala pet uzastopnih poena i povela u setovima.

Dobijen prvi set Karolini je dao krila, pa je već na startu drugog dela igre ponovo oduzela servis protivnici. Dva puta je ispuštala stečenu prednost i kazna je stigla u novom taj brejku. Maša je bolje odigrala ključne poene i izjednačila na 1-1.

Treći set počeo je kao i prethodna dva – brejkom danske teniserke. I ovoga puta se njena protivnica rezultatski vratila, ali su je očajan servis i veliki broj grešaka sprečili da osvoji više od dva gema.
Beta/AP Photo/Mark Baker
Na kraju, Šarapova je meč završila sa čak 15 duplis servis grešaka, što je samo pokazalo koliko je bila ranjiva pri početnom udarcu.

Ta nesigurnost prouzrokovala je veliku nervozu zbog čega je načinila neverovatnih 76 neiznuđenih grešaka, naspram 35 Karoline.

Osma igračica sveta zabeležila je 14 direktnih poena, naspram 43 Šarapove.

Odmah posle njih, na teren su izašle Petra Kvitova i Agnješka Radvanjska.

U drugoj, ’crvenoj’ grupi, igraju Ana Ivanović, Serena Vilijams, Judžini Bušar i Simona Halep. Posle prvog dana pobede su ostvarili Serena i Halep.

Po dve najbolje plasirane teniserke plasiraće se u samu završnicu završnog turnira, na kojem Serena brani titulu.

Turnir u Singapuru igra se od 20. do 26. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: