Ana ne može sa Serenom

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je od Serene Vilijams sa 6:4, 6:4 u meču prvog kola ’crvene’ grupe na WTA završnom turniru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

13:30

Default images

To je osma pobeda Vilijamsove u devet međusobnih okršaja sa Ivanovićevom.

Uskoro na teren izlaze Simona Halep i Eženi Bušar, a u utorak se igraju okršaji ’bele’ grupe, Šarapova – Voznijacki i Kvitova – Radvanjska.

U prvom setu Ana je imala brejk zaostatka, uspela je da se vrati, a onda je pri rezultatu 4:4 imala praktično dobijen poen na brejk lopti. Ipak, nije uspela da napravi brejk, da bi u narednom gemu odservirala dve duple greške i poklonila set protivnici.

Na startu drugog seta Ana je napravila brejk, ali je ponovo u narednom gemu odservirala dve duple greške i Vilijamsova se vratila.

Do završnice drugog seta gledali smo izjednačenu borbu, da bi srpska igračica ponovo pala u prelomnim momentima – kada je servirala za ostanak u meču, pri rezultatu 15:30 forhend iz sredine polja poslala je u aut, a Serena je realizovala prvu meč loptu.

Ukupno, Vilijamsova je imala 25 vinera i 14 grešaka, dok je Ana upisala 19 direktnih poena i 23 neiznuđene greške.

Tok meča:

Beta/AP
U prvom gemu Ana je stigla do dve brejk prilike, ali je Serena oba puta izvanredno odservirala. Gem je trajao oko pet minuta, a Amerikanka je uprkos oscilacijama povela 1:0.

U naredna dva gema teniserke su lako osvojile po gem na svoj servis, a u četvrtom gemu je sa dva duboka riterna došla do 15:30. Usledila je dupla greška Ivanovićeve, a zatim još jedan briljantan ritern Amerikanke – 3:1.

Serena je lako osvojila naredni gem, Ana je uz dobre servise uzvratila istom merom, da bi pri rezultatu 4:2 došla uz pomoć mreže do tri vezane brejk lopte. Usledila je dupla greška Vilijamsove i Ana se vratila u igru – 4:3.

Ivanovićeva je bila u naletu, izjednačila je na 4:4, a u sledećem gemu je sjajnim riternima stigla do brejk lopte. Serena ponovo nije pogodila prvi servis, usledio je još jedan odličan ritern srpske teniserke, ali sledeći napad nije bio dovoljno dobar, pa je Ivanovićeva morala da igra i volej, koji je poslala u aut.

Usledio je dobar forhend i glasan uzvik Serene, a zatim i snažan servis za 5:4.

Kada je propustila svoju priliku, usledio je veliki pad u igri Ivanovićeve – odservirala je dve duple greške u narednom gemu, napravila još jednu grešku i Vilijamsova je ipak osvojila prvi set (6:4).

Na početku drugog seta Ivanovićeva je napravila nekoliko vinera sa obe strane i stigla je do brejka, ali su se problemi sa servisom nastavili – odservirala je nove dve duple greške i Serena je vratila brejk.

Do završnice drugog seta gledali smo izjednačenu borbu, videli smo nekoliko prelepih poena, da bi srpska igračica ponovo pala u prelomnim momentima – kada je servirala za ostanak u meču, pri rezultatu 15:30 forhend iz sredine polja poslala je u aut, a Serena je realizovala prvu meč loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: