Ivanović: Naravno da igram

Kapiten Srbije Branislav Ivanović demantovao je glasine da zbog povrede neće moći da igra utakmicu protiv Jermenije.

Izvor: B92

Petak, 10.10.2014.

19:32

Default images

"U prethodnoj utakmici, protiv Arsenala, dobio sam udarac. Samo sam prvi trening na pripremama reprezentacije radio lakše nego obično. Oporavio sam se i potpuno spreman čekam meč protiv reprezentacije Jermenije. Nije bilo nikakvih zahteva iz mog kluba da napustim pripreme jer nema potrebe za tim", rekao je Ivanović na konferenciji u Jerevanu.

Srbija u subotu od 18.00 duelom sa Jermenijom počinje ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine,

"Iskreno, mislim da novi sistem takmičenja UEFA daje šansu svim ekipama da razmišljaju i žele da se nađu u završnici. To smo videli i po prvim rezultatima.. Bilo je nekoliko velikih iznenađenja već u prvom kolu. Mogu da naglasim ovom prilikom da nama gostovanje u Jerevanu znači mnogo. Poznato je da se prvi meč u svakom takmičenju igra u malom grču, mada sada već imamo dovoljno iskustva da se nosimo sa tim. Veoma, veoma važna utakmica, možda čak ključna za naš uspeh u kvalifikacijama. Jermenija ima dobru reprezentaciju. Istina je, nedostaje im nekoliko bitnih igrača... Ali, tim Jermenije koji počne meč uradiće sve da obraduje navijače. Nadam se, ipak, da ćemo mi pokazati zrelost i na najbolji način odgovoriti trenutku u kome se nalazimo", jasan je Ivanović.

Kapiten je istakao obavezu da se koncentracija u svakom meču podgine na maksimum zbog manjeg broja reprezentacija u I kvalifikacionoj grupi.

"Potrebno je dve godine treba da se pobeđuje. I u svakom meču mora da se ide na pobedu. Zbog toga i kažem da nama u ovom trenutku, utakmica donosi nam više od tri boda. Statistika je pokazala da selekcija koja dobro startuje, dobija vetar u leđa i najčešće ostvaruje cilj. Želeo bih da tako bude i sa nama, u ovim kvalifikacijama. Plasman na veliko takmičenje, moglo bi da se kaže, odlučuje se na gostovanjima", zaključio je jedan od najboljih bekova sveta.

Detaljnije o selekciji Jermenije možete pročititati u našoj specijalnoj temi, gde ćemo predstaviti sve rivale 'Orlova' na putu za Francusku. U nedelju vas očekuje detaljan prikaz reprezentacije Albanije, koja u utorak gostuje na stadionu JNA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: