Reprezentacija koja može sa svima

Jermeni po sopstvenom priznanju obožavaju fudbal. Međutim, istorijske i političke okolnosti sprečili su ih da u njemu izgrade veće ime.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2014.

10:05

Default images

Bliža istorija, od dobijanja nezavisnosti pre 23 godine, Jermeniji nije donela previše evropskih uspeha, iako nije uvek bila protivnik protiv koga želite da igrate.

Jermenija je danas ponosna fudbalska nacija, uprkos relativno slabom igračkom kadru, nerazvijenom domaćem fudbalu i nedostatku novca za poboljšavanje uslova za sport. Uz sjajnog Mhitarijana kao predvodnika generacije, timski duh jača sećanje na Ijana Porterfilda, škotskog trenera koji je bio selektor u periodu od 2006. i 2007. godine, a koji je preminuo od raka. Njegova metodologija i osnovi za rad i dalje se koriste kao obrazac za vođenje reprezentacije, koja je vrlo ozbiljna u nameri da se kvalifikuje za sledeće EP.

Detaljnu analizu fudbalske reprezentacije Jermenije, koja uključuje istoriju, osvrt na ključne igrače i selektora, kao i taktiku, pročitajte u našoj rubrici Teme.

Sportska redakcija B92 nastaviće da vam predstavlja rivale reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, zato budite uz nas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: