Het-trik Velbeka, Borusija sigurna

Fudbaleri Arsenala ostvarili su najubedljiviju pobedu u drugom kolu Lige šampiona, pošto su na ’Emiratima’ savladali Galatasaraj sa 4:1.

Izvor: ÐN

Sreda, 01.10.2014.

23:00

Default images

Duel na 'Emiratima' obeležio je napadač Dani Velbek koji je postigao het-trik i najavio da će biti veliko pojačanja Arsenala.

U drugom meču grupe D Borusija je protutnjala kroz Brisel i nadigrala Anderleht rezultatom 3:0.

Posle drugog kola, ekipa Jirgena Klopa ima maksimalan učinak, Arsenal je na drugoj poziciji sa tri boda, dok po jedan imaju Galatasaraj i Anderleht.

Arsenal je, svestan loše situacije posle prvog poraza, počeo ofanzivno protiv Galatasaraja, što mu se isplatilo u 22. minutu. Sančes je probušio odbranu dodavanjem, a Velbek rutinski završio akciju.

Osam minuta kasnije bilo je 2:0, a ponovo je strelac bio bivši igrač Mančester Junajteda. On je postigao gotovo identičan pogodak, samo što je ovoga puta oduzeo loptu odbrani turske ekipe.

Fenomenalno prvo poluvreme kompletirao je Aleksis Sančes, iskoristivši u 41. minutu odlično dodavanje Mesuta Ezila. Sančes je posle lopte Nemca zalomio beka Galate i kao Velbek, pogodio suprotni ugao. Ovaj pogodak pao je posle pauze, pošto su gostujući navijači, nezadovoljni igrom svog tima, zasuli teren bakljama.

Kako je završeno prvo, tako je počelo drugo poluvreme – golom Arsenala. Dani Velbek upisao je het-trik, ovoga puta na asistenciju Okslejd-Čemberlena.

U 60. minutu Vojčeh Ščensni dobio je direktan crveni karton zbog faula u šesnaestercu, a siguran izvođač penala bio je Burak Jilmaz.

Ipak, turska ekipa nije uspela da postigne još koji gol i zabrine rivala, pa je Arsenal rutinski slavio.
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Borusija je u Briselu povela već u trećem minutu golom Čira Imobilea, na asistenciju Šinđija Kagave. Imobile je pobegao odbrani Anderlehta, dobio odličnu loptu od Kagave i lagano je gurnuo ispod Prota.

Vođstvo je duplirao rezervista Adrijan Ramos u 69. minutu, na dobro dodavanje Lukaša Piščeka. Ramos je 10 minuta kasnije postavio konačan rezultat posle solo prodora.

On je tako kaznio promašaj Aleksandra Mitrovića, koji je neposredno pre toga pogodio stativu iz veoma izgledne situacije.

Mitrović je igrao do 83. minuta, dok je Neven Subotić proveo ceo meč za ekipu Jirgena Klopa.

Grupa D:
Arsenal – Galatasaraj 4:1
Velbek 22, 30, 52 Sančes 41 - Burak Jilmaz 63
Anderleht – Borusija Dortmund 0:3
Imobile 3, Ramos 69, 79
Tabela: Borusija 6, Arsenal 3, Galatasaraj 1, Anderleht 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: