Kimeto dočekan kao heroj u Keniji

Novi svetski rekorder u maratonu Kenijac Denis Kimeto dočekan je u sredu u svojoj zemlji kao heroj.

Izvor: ÐN

Sreda, 01.10.2014.

23:12

Default images

Veliki broj navijača, članova porodice i zvaničnika sačekalo je Kimeta na aerodromu u Najrobiju.

Kimeto je u nedelju postavio svetski rekord na 42,1 kilometara u vremenu 2:02,57 sata, čime je poboljšao prethodni za 26 sekundi.

"Nisam ocekivao da ću oboriti rekord, otišao sam u Berlin s ciljem da samo istrčim trku , ali zahvalan sam Bogu što mi je pomogao da postanem svetski rekorder", rekao je Kimeto, koga su oduševljeni navijači okitili, pre nego što su mu dali da popije čašu mleka iz tikve, što je tradicionalni običaj dobrodošlice plemena Masai.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: