Novak kroz dva seta do ¼ finala

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu, pošto je u dva seta savladao Vaseka Pospišila – 6:3, 7:5.

Izvor:

Sreda, 01.10.2014.

10:27

Default images

Novak je do trijumfa stigao za nešto manje od sat i po vremena igre, a malo je nedostajalo da gledamo i treći set, jer je Kanađanin propustio set loptu na 5:4 na svoj servis.

Posle lagano dobijenog prvog seta, Đoković se opustio sredinom drugog seta, što je Pospišil iskoristio. Ipak, nije uspeo da se izbori sa pritiskom, pa je Srbin na iskustvno stigao do prekoreta i ¼ finala

Rival Novaku u narednoj rundi biće pobednik duela između Pabla Anduhara i Grigora Dimitrova.

U sredu je na programu i meč Viktora Troickog, protiv Čeha Tomaša Berdiha, ali je njihov duel na čekanju zbog kiše koja ceo dan pada u Pekingu.
Beta/AP Photo/Vincent Thian
Tok meča.

Novak je osvojio prva dva poena u meču, pa se činilo da će stići do ekspresnog brejka, ali je Kanađanin uspeo da se izvuče i stigne do vođstva. Đoković je uzvratio laganim servis gemom za izjednačenje, da bi u trećem gemu nadoknadio ono što je propustio u prvom, pa je drugu brejk loptu pretvorio u vođstvo – 2:1.

Usledila su četiri gema bez previše uzbuđenja na obe strane, a samo je Pospišil imao problema u šestom gemu prvog seta, kada je posle đusa, uspeo ipak da stigne do gema (4:2). Usledio je Novakov gem bez izgubljenog poena, da bi novu brejk loptu pretvorio u rutinsko vođstvo u setovima – 6:3.

Drugi set počeo je takođe sa tri lagana gema dvojice tenisera, da bi Novak dobro namučio Pospišila. Ipak, Kanađanin je uspeo da sačuva servis i ostane u meču, pošto je odbio napade Đokovića i dobrim servisima stigao do izjednačenja – 2:2. I naredna dva gema odigrana su istom ritmu, da bi Kanađanin iskoristio pad u Novakovoj igri, i iskorišćenom prvom brejkom loptom u meču stigao do vođstva u drugom setu – 3:4.

Pospišil je lako potvrdio brejk, da bi mu Novak uzvratio za ostanak u drugom setu. Imao je Kanađanin priliku da na svoj servis stigle do šestog gema i odvede meč u treći set, ali je Srbin zaigrao dosta bolje i potpuno zasluženo ostao u drugom setu. Na krilima brejka odigrano je novi dobar gem, i za samo nekoliko minuta doveo Pospišila u situaciju da mora servisom da ostaje u meču – 6:5.

Nije Pospišil uspeo da izdrži pritisak, što je Novak rutinski iskoristio i na iskustvo stigao do plasmana u narednu rundu, novim brejkom – 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: