Federer menja Nadala u IPTL

Španski teniser Rafael Nadal otkazao je zbog zdravstvenih problema učešće u prvoj Međunarodnoj premijer ligi (IPTL), krajem novembra u Mumbaju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

12:53

Default images

"Sa žaljenjem vas obavestavamo da iz zdravstvenih razloga Nadal neće igrati na ovom takmičenju", saopštio je Nadalov stručni tim na Tviteru.

Umesto njega, u Premijer ligi igraće Rodžer Federer, osvajač 17 Gren slem titula.

Rodžer će igrati u timu sa bivšim prvim teniserom sveta Amerikancem Pitom Samprasom u takmičenju koje je organizovano kao ekipno, uz učešće četiri tima.

Domaćini takmičenja su i Filipini, Singapur i Ujedinjeni Arapski Emirati, a nadmetanje će biti organizovano po uzoru na indijsku kriket Premijer ligu, uz ukupni nagradni fond od 29,7 miliona dolara.

Učešće u ligi potvrdili su i prvi teniser sveta Novak Đoković, Amerikanka Serena Vilijams, kao i najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović. Uz njih, igraće još i Britanac Endi Mari, Francuz Žo-Vilfred Conga, Ruskinja Marija Šarapova i Dankinja Karolina Voznijacki.

Timovi će se takmičiti u singl i dubl konkurenciji, kao i u miks dublu i singlu legendi.

Đoković će voditi tim koji još čine Karolina Voznijacki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Goran Ivanišević, Malek Džaziri i Martina Hingis, a koji će igrati u Dubaiju 11, 12. i 13. decembra.

Ivanovićeva je u ekipi koju je trebalo da predvodi Nadal, u Mumbaiju, od 6. do 8. decembra, a tu su još Gael Monfis, Rohan Bopana, Sanija Mirza i Fabris Santoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: