"Opet bih dao 50 miliona za Ezila"

Menadžer Arsenala Arsen Venger okarakterisao je naprevednim kritike na račun Mesuta Ezila nakon poraza u utakmici Lige šampiona protiv Borusije Dortmund.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

23:57

Default images

U derbi susretu 1. kola D grupe londonske "tobdžije" izgubile su u utorak u Dortmundu rezultatom 2:0, a Ezil, jedan od ključnih igrača ekipe, zamenjen je u 62. minutu.

Nemački reprezentativac prešao je prošle godine iz Reala u Arsenal za sumu od 42 miliona funti, ali ove sezone ne pruža očekivane partije, pa se našao pod udarom kritika medija i navijača.

"Naravno da bih istu svotu novca izdvojio za dolazak Ozila. Morate od celog tima da očekujete da igra dobro, a ne samo od pojedinca. Mađioničari više ne postoje u savremenom fudbalu. Moram iz njega da izvučem najbolje što mogu, pogotovo zbog njegove cene i reputacije. Osećam odgovornost jer nije ista situacija kada ste platili igrača jedan ili 50 miliona evra", rekao je Venger, a prenosi "Skaj Sport".

On je dodao da za neuspehe treba kriviti celu ekipu, ne samo Nemca.

"Zašto bi trebalo da Ezil bude žrtveni jarac? Ne razumem to. Da, poraženi smo, ali sada iz nekog razloga njegovi evidentni kvaliteti stavljaju se pod sumnju na osnovu jednog meča. Moramo da priznamo da je fudbal igra živih ljudi, svi imaju uspone i padove. Ako neko treba da donese određene odluke, to je trener, on je odgovoran", dodao je Venger.

Arsenal trenutno zauzima 7. mesto na tabeli Premijer lige sa jednom pobedom i tri remija, a u narednom prvenstvenom meču u subotu gostuje Aston Vili u Birmingemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: