TVB92: Huk za 13. odbranu titule

Nemački bokser poreklom sa ovih prostora Marko Huk po 13. put brani titulu svetskog šampiona u kruzer kategoriji u WBO verziji, uz prenos na televiziji B92.

Izvor: JT

Subota, 30.08.2014.

09:10

Default images

Njegov rival biće Mirko Lageti, a meč je na programu u subotu od 22.20 u Haleu.

Huk je trebalo da se sastane sa Largetijem 29. marta u Berlinu, ali je ta borba odložena zato što je slomio palac desne ruke tokom treninga.

Huk, koji tokom karijere ima skor 37-2-1, protiv Largetija će po 13. put braniti svetsku titulu. Ukoliko i ovoga puta Huk bude uspešno odbranio titulu, izjednačiće rekord koji je 1999. godine postavio Englez Džoni Nelson.

Lageti je i dalje bez poraza i zato ima izvesnu dozu samopouzdanja. Dolazi subota i tada će njegovo samopouzdanje nestati jer će i sam biti svedok da smo potpuno različita klasa“, rekao je Huk, poznat i kao Muamer Hukić.

Huk titulu svetskog šampiona u kruzer kategoriji drži od 2009. godine, a osvojio ju je baš na Geri Veber stadionu, gde je na programu i borba sa Largetijem.

Italijanski bokser, koji je postao profesionalac 2009. godine, nikada se nije borio van svoje domovine, a trenutno ima 21 pobedu u nizu, od toga 13 nokautom, i bez poraza je.

Bolji će pobediti u subotu. Dobro sam pripremljen i zahvalan za priliku koja mi se pružila, a to je da ostvarim svoj san i postanem svetski šampion kruzer kategorije u verziji WBO“, rekao je Largeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: