Blic: Gasprom kupuje Zvezdu

Fudbalski klub Crvena zvezda uskoro će biti privatizovan, a novi vlasnik kompanija „Gasprom“ uložiće 100 miliona evra, piše „Blic“.

Izvor: JT

Četvrtak, 28.08.2014.

09:27

Default images

Kako navodi list, dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju 19. oktobra, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, označiće i početak nove ere u poslovanju nekadašnjeg prvaka Evrope i tada će biti saopšteno kada će Crvena zvezda otvoriti novu stranicu u svojoj istoriji.

„Gasprom“ je već generalni sponzor Crvene zvezde od 2010. godine, a aktuelni ugovor ističe 2015, dok je Putin počasni predsednik ’crveno-belih’.

Prema pisanju „Blica“, ruski energetski gigant želi stoprocentno vlasništvo nad klubom što znači da želi da pod kontrolom ima sve. U to je uključena kupovina zemljišta na kojem se nalazi stadion i objekti koji se nalaze u ulici Ljutice Bogdana.

Država Srbija će na ime kompenzacije dobiti 40 miliona, a grad Beograd za zemljište 20 miliona evra dok će za dugovanja kluba „Gasprom“ izdvojiti 40 miliona evra, navodi list.

Rusi će u klubu postaviti svoj menadžment s tim da visokopozicioniranog žele Petra Škundrića, nekadašnjeg ministra energetike i aktuelnog predsednika Sportskog društva Crvena zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: