Putin otvorio novi stadion Spartaka

Predsednik Rusije Vladimir Putin otvorio je Atkritije arenu u Moskvi, stadion na kojem će se 2018. godine igrati utakmice Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

18:56

Default images

Stadion na severozapadu ruske prestonice biće dom Spartaka, a prvu utakmicu na novom stadionu odigraće moskovski klub i beogradska Crvena zvezda 5. septembra.

Putin je na stadion stigao helikopterom u pratnji ruskog ministra za sport Vitalija Mutka, gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina, kao i Leonida Feduna, vlasnika Spartaka koji je finansirao izgradnju.

Putin je posle obilaska potpisao fudbalsku loptu koja će se nalaziti u muzeju kluba.

"Ovaj stadion je spreman za jedan od najomiljenijih klubova u Rusiji", rekao je Putin.

Kapacitet stadiona je 42.000 mesta, ali će moći da se poveća na 45.000, dok će prvi gost na novom zdanju biti šampion Srbije Crvena zvezda, na insistiranje domaćih navijača.

Stadion Atkritije arena je građen sedam godina, a koštao je 415 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: