Poraz košarkašica u Češkoj

Košarkašice Srbije poražene su od Kanade na startu turnira u Karlovim Varima 73:54 (13:15, 21:12, 22:18, 17:9)

Izvor: MN

Utorak, 26.08.2014.

20:37

Default images

Izabranice Marine Maljković bile su ravnopravne samo u prvoj četvrtini, posle čega je rival preuzeo kontrolu i u nastavku utakmice stigao do ubedljivog trijumfa.

“Selekcija Kanade je bolja od nas, ali sigurno ne 20 razlike koliko je bilo na ovoj utakmici. Ipak, same smo krive što nismo izgubile sa realnih 5-10 razlike.”

“Bila je ovo naša prva ozbiljna provera u pripremnom periodu za Svetsko prvenstvo, dok je Kanađankama ovo već drugi turnir na kome učestvuju. Nemamo vremena za gubljenje u ostvarenju zacrtanog plana i programa, zato smo ujutru imale jak trening. To se odrazilo na utakmicu, a posebno smo podbacile u skok igri, što nas je u najvećoj meri koštalo ubedljivog poraza”, istakla je selektor Marina Maljković i naglasila da je turnir u Karlovim Varima organizovan na najvišem mogućem nivou.

SRBIJA: Radočaj 6, Mandić, M. Dabović 4, A. Dabović 6, Butulija 3, Jovanović 4, Škorić 3, Marković, Rad 11, Krnjić 8, Ajduković 7, Vučurović 2.

KANADA: Langluis 2, Mers 12, Tornburn, Ajim 18, Filds 8, Flas, Marfi 7, Tatam 8, F. Mišel 5, K. Mišel 9, Hanblin 4.

U drugom kolu turnira u Češkoj reprezentacija Srbije u sredu od 17 časova igra protiv domaće selekcije.

Svetsko prvenstvo igra se od 27. septembra do petog oktobra u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: