Jovana u drugom kolu kvalifikacija

Srpska teniserka Jovana Jakšić plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za US Open, pobedom nad Hrvaticom Anom Vrljić.

Izvor: JT

Utorak, 19.08.2014.

23:32

Default images

Jakšićeva je do trijumfa došla posle preokreta i velike borbe u tri seta, sa 6:7 (5:7), 6:1, 6:1, posle jednog sata i 55 minuta igre.

Jovani će rivalka u drugom kolu biti bolja iz susreta Saisai Ženg iz Kine i Ukrajinke Olge Savčuk.

Mlada srpska teniserka je izgubila prvi set posle velike borbe i taj-brejka, ali je od početka drugog seta uspostavila kontrolu, preokrenula i zasluženo trijumfovala.

Srbija će na poslednjem Gren slemu sezone imati sigurno tri predstavnice u singlu – Anu Ivanović, Jelenu Janković i Bojanu Jovanovski.

Pored Jakšićeve, u kvalifikacijama će igrati i Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić, koje prve mečeve u Njujorku igraju u sredu. Krunićeva igra sa Petrom Martić iz Hrvatske, a Dolonc sa Holanđankom Mihaelom Krajiček.

US Open počinje u ponedeljak i traje do 7. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: