Istorijski uspeh srpskog badmintona

Na četvrtom ISBO Evropskom prvenstvu održanom u Varšavi Mladen Stanković iz SBK Shark Sport ostvario je najveći uspeh u istoriji ove igre kod nas.

Izvor: ÐN

Sreda, 30.07.2014.

13:33

Default images

Stanković je osvojio 2. mesto u najtežoj i najprestižnijoj kategoriji – Open division.

Poslednju prepreku na turniru predstavljao je trostruki evropski prvak Per Hjalrmanson. U sjajnom prvom setu Mladen je imao dve set lopte koje nažalost nije iskoristio.

Uz veliku podršku publike ,koja je skoro sva navijala za našeg igrača, Šveđanin je ipak ostao nepobeđen na ovom turniru.

Kakav je ovo uspeh govori i to da je Mladen pre turnira bio na 82. mestu svetske rang liste.

U grupnom delu takmičenja redom su pobeđivani takmičari iz Mađarske, Nemačke i saigrač iz reprezentacije Boris Jerković.

U drugoj nokaut fazi Stanković je najpre dobio Birnbaum Nilsa iz Nemačke, zatim još jednog Nemca Sosa Julijena, dok je u osmini finala „pao“ prvoplasirani na svetskoj listi Titovšek Robi iz Slovenije.

U polufinalufinalu viđena je velika borba sa iskusnim Slovakom Janom Skanvickijim i posle nekoliko preokreta presudili su sjajni smečevi našeg igrača za konačnu pobedu od 2:1 i najveći uspeh do sada.

U Varšavi su učestvovali i ostali srpski reprezentativci, ali oni nisu uspeli da naprave ozbiljniji rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: