"Mesi nije gotov; Ronaldo najbolji"

Nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je za portal "Goal" da najbolje partije nisu iza Lionela Mesija.

Izvor:

Sreda, 30.07.2014.

12:28

Default images

Mesi je u godišnjem izboru najboljeg igrača renomiranog portala "Goal 50" zauzeo trećemesto, iza Arjena Robena i večitog rivala Kristijana Ronalda.

"Ne, ne slažem se da je Ronaldo premašio Mesija. Šta bi bilo da je Mesijev udarac u finalu Mundijala završio u golu? U kom bi se smeru onda priča odvijala...", upitao je popularni Robi.

Fantastični Argentinac je četiri puta osvajao trofej namenjen najboljem igraču planete, ali u poslednje vreme ima sve više problema sa zdravljem i povredama.

"Ne bih stavljao Mesija i Ronalda u istu rečenicu, jer su njih dvojica različiti tipovi igrača. a i igraju na različitim pozicijama", jasan je Prosinečki. "Ronaldo je stvarno fantastičan, ali ja pamtim boljeg Ronalda, Brazilca – onog sa kojim sam imao priliku da igram".

Prosinečki je stekao svetsku slavu kada je sa Crvenom zvezdom postao prvak Evrope 1991. godine, dok je kasnije nastupao za Real iz Madrida i Barselonu. Takođe, bio je deo i reprezentacije Hrvatske – s kojom je stigao do trećeg mesta na Mundijalu u Francuskoj '98.

Nekada lucidni vezista rekao je i da bi, kada bi mogao da bira, od igrača koji trenutno nastupaju u svetu fudbala igrao isključivo sa Argentincem.

"Poslao bih mu nekoliko bolji pasova, od onih koji mu šalju Šavi i Iniesta", našalio se Prosinečki. "Dobro, onda sigurno bolje od onih koje je dobijao od saigrača iz nacionalnog tima. Igrao bih i sa Luisom Suaresom, jer može dosta toga da stvori sâm. Paklen je igrač".

U odbaranu Mesija stao je i Aljoša Asanović, bivši saigrač Prosinečkog iz nacionalnog tima.

"Odjednom Mesi ne valja? Stoji da nije ponovio podvig Maradone, ali pogledajte ko su mu bili saigrači. Sem Di Marija niko ga nije ispratio, Maradona je ima daleko vise kvalitetnih igrača pored sebe", dodao je Asanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: