EP: Srbija je u finalu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Mađarskoj pobedom nad Crnom Gorom posle velikog preokreta 10:9 (3:5, 1:2, 3:2, 3:0)!

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

20:17

Default images

Ekipa Dejana Savića od početka meča bila je u velikom zasotatku, ali je uspela da se vrati i na kraju ostvari veliki trijumf.

Crna Gora je mnogo bolje počela duel, imala je u nekoliko navrata četiri gola prednosti, a presudna je bila odluka Savića da prvog golmana Gojka Pijetlovića zameni Branislavom Mitrovićem koji nije primio nijedan gol.

Naš tim je poslednju deonicu dobio sa 3-0, a konačan rezultat je ujedno i jedino vođstvo Srbije na ovoj utakmici. Stefan Mitrović postigao je tri, Miloš Ćuk i Filip Filipović po dva, a Gocić, Nikić i Aleksić po jedan gol. Na drugoj strani, tri je postigao Janović, a po dva braća Brguljan.

Rival Srbije u finalu biće domaćin Mađarska u nedelju. Mađari su prethodno pobedili Italiju sa 8:7.
Beta/AP
Tok meča:

Duel je počeo veoma borbeno, kao što se i očekivalo, a Srbija je u prva dva minuta preko Mandića i Pijetlovića propustila dve velike šanse za vođstvo.

Kazna je stigla u sledećem napadu, Brguljan je pogodio uz ogromnu nepažnju našeg golmana. Gojko Pijetlović je izuzetno lose počeo, pa su Crnogorci brzo stigli do 2:0. Nikola Janović je pogodio u situaciji sa igračem više.

Naš tim je uspeo da smanji u sledećem napadu. Gocić je pogodio uz stativu i uz pomoć golmana Crne Gore. Loše je igrala Srbija u odbrani na startu, pa je Janović u petom minute pogodio za 3:1 posle nepažnje Gocića.

Već krajem prve deonice Savić je morao da traži tajm-aut. Brguljan je pogodio za 4:1 iz kontre. Uz slabu igru u dobrani naš tim nije imao ni sreće, pošto je tri puta u prvih šest minuta pogodio okvir gola Crne Gore. Brguljan je 90 skeundi pre kraja pogodio za 5:1 positgavši svoj treći gol. Srbija je 50 sekundi pre kraja prve deonice smanjila golom Filipovića, ali tek nakon što je Crna Gora dobila dva isključenja.

Pet sekundi pre kraja prve deonice Mitrović je vratio nadu - 5:3. Početkom druge deonice nastavili su se porblemi našeg tima. Brguljan je pogodio za 6:3, a nakon toga i Ivović za 7:3. Srbija je zaigrala nešto bolje u odbrani, ali je napad bio veoma slab.

Uspeo je naš tim preko Mitrovića da smanji na 7:4, a peterac za 7:5 nije iskoristio Filipović. Naš tim imao je nekoliko prilika u finišu prvog dela da priđe na minus dva, pa čak i na minus jedan, ali Radić je dobro branio pa je Crna Gora imala 7:4 posle 16 minuta.
Beta/AP
Mlađan Janović je na startu drugog dela povećao na 8:4, a Crna Gora je bez većih problema uspevala da sačuva sigurnu prednost. Prlainović je ukrao loptu i asistirao Mitroviću za 8:5, ali naš tim je ponovo propustio nekoliko šansi da se dodatno približi rivalu. Ipak, Milan Aleksić je uspeo da iskoristi dobru asistenciju Ćuka i pogodi za 8:6 na tri i po minuta pre kraja treće deonice.

Delovali su I Crnogorci nervozno u tim trenucima, a Filipović je dva minuta kasnije pogodio za 8:7 posle sjajnog dodavanja Prlainovića. Imao je naš tim i napad sa igračem vise za 8:8, ali nije ga iskoristio, pa je Nikola Janović iz neverovatne pozicije šraubom sa sedam metara pogodio za 9:7.

Mitrović je na startu poslednje deonice pogodio za 9:8, a priliku za izjednačenje propustio je Prlainović koji je pogodio stativu. Ipak, naš tim je igrao kao u transu u tim trenucima. Veoma borbena igra donela je i rezultat - Ćuk je fantastičnim golom izjednačio, a Nikić je nešto kasnije doneo i prvo vođstvo - 10:9.

Ispostavilo se da je to i konačan rezultat. Mitrović je briljirao na golu, nije primio nijedan gol, pa je naš tim dobio poslednju deonicu sa 3-0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

482 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: