Partizan potcenio, pa preokrenuo

Fudbaleri Partizana očekivano su se plasirali u 3. kolo kvalifikacija Lige šampiona ubedljivom pobedom u dvomeču sa HB Torshavnom.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 22.07.2014.

19:45

Default images

Nakon 3:0 u Beogradu, crno-beli su potcenili rivala koji je vodio na poluvremenu na Farskim Ostrvima, ali je srpski tim odličnom igrom u nastavku slavio sa 3:1.

Domaćin je poveo golom Bartala Varduma u 35. minutu, a preokret u nastavku doneli su verovatno najbolji igrač meča Nikola Ninković, nervozni Danko Lazović i rezervista Petar Grbić.

Partizan će u 3. kolu kvalifikacija igrati sa bugarskim Ludogorecom, koji je sa 5:1 bio bolji u dvomeču od Didelanža iz Luksemburga. Tim iz Razgrada je prošle sezone u istoj fazi eliminisao crno-bele sa ukupnih 3:1.

Crno-beli će 30. jula gostovati u Razgradu, dok je revanš 6. avgusta na stadionu Partizan u Humskoj 1. Karte će od srede biti u prodaji.

Beogradski tim je na Farskim Ostrvima pokazao dva lica, jedno za brigu, drugo za nadu. Crno-beli su potcenili nejakog rivala zbog lagane pobede u Beogradu, i to ih je umalo koštalo velike bruke u Evropi.
partizan.rs
Igrao je srpski tim veom loše, nepovezano i anemično u prvom poluvremenu, a umalo je već u 15. minutu primio gol. Lukač je oklevao nakon jedne povratne lopte, pa je napucao igrača HB-a, lopta je išla u gol, ali se golman crno-belih iskupio izbacivši je s gol linije.

U nastavku su crno-beli tek povremeno pretili, a najbolju (polu)šansu imao je Ninković koji je nakon centaršuta sa desne strane iako usamljen na drugoj stativi slabo šutirao direktno golmana.

S druge strane, domaćin je dličnim polukontrama i opasnim ubacivanjima koristio nezainteresovanost Beograđana te u nekoliko navrata opasno ugrozio Lukača.

Konačno u 35. minutu HB zasluženo stiže do vođstva. Crno-beli su mislili da su se izvukli nakon jednog opasnog centaršuta, usledio je drugi sa leve strane, Volkov se nije na vreme vratio da pokrije drugu stativu gde je ostao sam rezervista Bartal Vardum i glavom trese mrežu (1:0).

Sve se promenilo na poluvremenu. Crno-beli su se očigledno tek tada probudili I u drugih 45 minuta zaigrali kako se očekuje, te već u četvrtom minute nastavka izjednačili.

Posle gužve u kaznenom prostoru Lazović sa desne strane kaznenog šalje oštru dijagonalu po zemlji na drugu stativu, gde je bio sam Nikola Ninković koji je lako pogodio za izjednačenje (1:1).
partizan.rs
Usledila je kanonada ka golu Gestsona, opasno su pretili Škuletić i Ninković, uglavnom šutirali pored i preko gola, ali je jednom i golman HB-a odlično intervenisao i 'skinuo' zicer Džigiju. Talentovani vezista u 72. minute nije imao ni dovoljno sreće, šutirao je iz prve nakon pasa sa desne strane, ali pogađa stativu.

Ali, samo tri minute kasnije Partizan stiže do preorketa. Brz napad crno-belih kroz sredinu terena, Ninković je odlično povukao i poslao sjajan pas u prazno za Danka Lazovića koji izlazi sam na Gestson, ovaj brani, ali se lopta odbija do napadača Partizana koji je ubacuje u nebranjen gol (1:2).

Nekoliko minuta kasnije rezervista Grbić propušta sjajnu šansu, nakon proigravanj Fofane ispred sebe je imao samo golmana rivala, ali mlitavo šutira u njega.

Ipak, u 90. minutu Petar Grbić se iskupljuje, dobio je savršen pas Ilića u kazneni, i ovaj put loptu poslao između nemoćnog Gestsona i desne stative (1:3).

LŠ, 2. kolo kvalifikacija:
HB Torshavn – Partizan 1:3 (1:0) prvi meč 0:3
Vardum 35 – Ninković 49, Lazović 75, Grbić 90+

HB Torshavn (4-4-2): Gestson – Joensen, Holm, Davidsen, Davidsen – Murtitsen, Jensen (Ingason 74'), Vatnsdal (Vardum 22'), Hansen – Benjaminsen, Edmundson

Partizan (4-4-2): Lukač – Volkov, Ostojić, B. Ilić, Stanković – Drinčić, Brašanac, Ninković, Luka (Grbić 66') – Lazović (Fofana 78'), Škuletić (S. Ilić 73')

Tok meča:

printskrin
Kapiten Ilić je ponovo pokazao zašto je duša ovog tima, fenomenalan pas iz sredine u prazan prostor u kaznenom, Grbić izlazi sam na golmana i ovaj put mnogo inteligentnije reaguje za novi gol crno-belih.

90' GOOOOOL! Partizan potvrđuje pobedu. Petar Grbić pogađa za 3:1

84'
Nova gol šansa za Partizan, Ninković odlaže loptu Fofani koji na ivici kaznenog se lepo namešta, gađa levu stativu, ali na njegovu nesreću za malo promašuje.

82' Opet preti Ninković, dobar šut iz okreta sa oko 12 metara, ali je golman Farana opet siguran.

79' Zicer! Fenomenalnu šansu propušta Grbić. Polukontru je povukao Fofana, proigrao usamljenog saigrača na desnoj strani, ali ovaj šutira traljavo u golmana Torshavna.

77' Lazović je izgubio živce nakon duela sa kapitenom Farana Benjaminsenom, oštra rasprava i po žuti karton za obojicu. Nikolić odmah šalje svog iskusnog igrača na hlađenje i odmor, a šansu dobija Beko Fofana.

Brz napad crno-belih kroz sredinu terena, Ninković je odlično povukao I poslao sjajan pas u prazno za Lazovića čiji šut brani Gestson, ali se lopta odbija do napadača Partizana koji je ubacuje u nebranjen gol.

75' GOOOOOOL! Partizan je preokrenuo na 2:1! Danko Lazović postiže treći gol ove sezone.
printskrin
73' Nova izmena u Partizanu, Nikoliću je važnije da ne primi gol, izvodi centarfora Škuletića, a uvodi kapitena Sašu Ilića.

72' Stativa! Malo sreće je nedostajalo da Partizan preokrene rezultat, Ninković je pogodio stativu. Sjajno ga je sa leve strane proigrao Lazović.

67' Zamalo! Nakon kornera Partizana sa leve strane i niskog centaršuta Volkova, golman Farana se malo spetljao, ali uspeo da izbaci loptu.

66' Prva izmena u Partizanu, Luku menja Grbić.

64' Opasan pokušaj Muritsena sa distance, na sreću Partizana preko gola.

61' Prva pretnja Farana u drugom delu, kapiten Benjaminsen pokušava sa ivice kaznenog prostora, ali loš volej ide pored gola.

58' Crno-beli nastavljaju da prete domaćinu, Škuletić i Ninković dobro šutiraju, ali nedovoljno precizno.

54' Partizan mnogo bolji u drugom poluvremenu. Crno-beli su očigledno previše potcenili rivala što ih je koštalo gola u prvih 45 minuta.
printskrin
51' Zicer! Ninković propušta šansu za preokret. Izlazi praktično sam na golmana Torshavna, gađa gornji desni ugao, ali Gestson brani zicer i spasava domaćina.

Posle gužve u kaznenom prostoru Lazović sa desne strane kaznenog šalje oštru dijagonalu po zemlji na drugu stativu gde je bio sam Ninković I lako pogodio za izjednačenje.

49' GOOOOOOL! Partizan je izjednačio na 1:1! Nikola Ninković je strelac.

47'
Dobar početak drugog dela crno-belih, Škuletić je bio u dobroj šansi, ali njegov snažan šut ide pored desne stative.

20:58 Počelo je drugo poluvreme

*
Trener Partizana Marko Nikolić nije ništa menjao na poluvremenu.

20:45 Poluvreme. Partizan neočekivano, ali zasluženo gubi 1:0

44' Lazović pada ispred kaznenog prostora rivala, žali se da je dobio udarac u glavu, mada nije izgledalo tako.

39' Partizan kontroliše igru od primljenog gola, ali deluje nemoćno u završnici, dok Farani u istom ritmu plaše crno-bele agresivnim polukontrama.
printskrin
Nakon što su se crno-beli izvukli posle nove greške odbrane u 35. minutu, u nastavku napada primaju gol. Jedan igrač Torshavna je prošao po levoj strani i ubacio loptu na drugu stativu gde se Volkov nije vratio na vreme I ostavio samog Varduma koji glavom trese mrežu Partizana.

35' GOOOOOOL! Partizan gubi 1:0! Rezervista Bartal Vardum je savladao Lukača.

* Malobrojna publika u Torshavnu burno reaguje na svaku odluku sudija pritiv HB-a.

33' Domaćin napada u talasima, stiže do kaznenog prostora Partizana, ali tamo nema prolaza.

32' Nova dobra šansa za crno-bele, opet centaršut sa leve strane, na desnoj je bio sam Luka ali loše šutira pored gola.

27' Dobar napad Partizana po levoj strani i centaršut u peterac, ali je oprezan Gestson.

23' Najbolja šansa za Partizan, dobar centaršut sa desne strane na drugu stativu za usamljenog Ninkovića, ali vezni igrač šutira glavom direktno u golmana.

22' Prva izmena u Torshavnu, Vardum menja povređenog vezistu Vatnsdala.

21' Crno-beli uspostavljaju kontrolu, traže prolaz preko krilnih pozicija, ali domaći se dobro brane.

20' Novi korner za Partizan, Drinčić vraća loptu nazad, ali loše odigrano, Farani izbacuju loptu u polje.
prinstskrin
15' Sreća! Veliki kiks Lukača, oklevao je prilikom ispucavanja lopte, pogodio igrača Torshavna, lopta je išla u gol, ali se golman crno-belih iskupio izbacivši je s gol linije.

13' Opasan napad domaćina, centaršut na koji Lukač ne reaguje najsigurnije, ali rešćišćava.

Ovo nije prošlo bez posledica, Lukač je udario u stativu I povredio koleno, ali ostaje u igri.

10' Pokušava I Ninković, ali je i on neprecizan.

8' Drinčić je najaktivniji igrač Partizana na startu meča, pokušava i iz slobodnog udarca, ali promašuje gol.

5' Korner i za Partizan, ni crno-beli ne koriste ovaj prekid i dva centaršuta Drinčića, Volkov pravi faul u napadu.

3' Prvi preti HB, posle kornera Holm promašuje gol.

* Partizan je dobio samo dva od poslednjih šest gostovanja u Ligi šampiona, a slavio je i na samo jednom na poslednjih šest ukupno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: