"Životi su nam ugroženi u Donjecku"

Fudbaler Šahtjora iz Donjecka Daglas Kosta rekao je da su on i njegovi saigrači odbili da se vrate u Ukrajinu zbog sukoba u zemlji koji im ugrožavaju živote.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

13:26

Default images

Kosta i još petorica Južnoamerikanaca odbili su da se vrate sa ostatkom tima u Ukrajinu za prvi meč sezone.

"Igrači su u smrtnoj opasnosti, ako se vratimo. Sviđaju mi se klub, ljudi, grad, ali se plašim. Želimo da ostanemo u klubu, ali moramo da imamo uslove za rad bez rizika", rekao je 23-godišnji vezni fudbaler.

Kosta je u Šahtjoru od 2010. godine, a sa klubom je osvojio pet uzastopnih titula prvaka Ukrajine, a jednom je stigao i do četvrtfinala Lige šampiona.

Grad Donjeck kontrolišu proruski pobunjenici, koji se bore sa nadolazećom vojskom Ukrajine. Oko 60 kilometara odatle prošle je nedelje najverovatnije oboren avion malezijske avio-kompanije, a tada je poginulo skoro 298 ljudi.

Trener Šahtjora Mirčea Lučesku imao je, medjutim, drugačiji pogled na situaciju. On je optužio menadžera Kiju Džorabhijana da je nagovorio igrače da iskoriste sukob i pronadju nove klubove.

"Ovo je pravi skandal. Iskoristio je situaciju da ih otme", rekao je Lučesku.

Vlasnik Šahtjora Rinat Ahmetov upozorio je igrače da bi klub mogao da preduzme pravne mere da ih prisili da se vrate u Ukrajinu.

"Ako se ne vrate prvom prilikom, snosiće posledice. Ako ne budu ispunjavali ugovorne odluke, moraće da plate odštetu, što bi moglo da ih košta desetine miliona evra", naveo je Ahmetov u saopštenju koje je u ponedeljak objavljeno na sajtu kluba.

Šahtjor je u subotu igrao u gostima prijateljski meč sa francuskim Olimpikom iz Liona, posle čega su šestorica fudbalera odbili da se vrate za subotnji meč Super kupa, protiv Dinama iz Kijeva u Lavovu.

Šahtjor će u predstojećoj sezoni mečeve na domaćem terenu igrati u obližnjem gradu Harkovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: