Šumaher sledećeg meseca ide kući

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher komunicira sa porodicom treptajima oka, a veruje se da bi sledećeg meseca mogao da nastavi lečenje kod kuće.

Izvor: JT

Utorak, 22.07.2014.

12:16

Default images

Šumaher, koji je doživeo tešku nesreću na skijanju krajem decembra, proveo je šest meseci u komi u bolnici u Grenoblu, a pre mesec dana je prebačen u Univerzitetsku kliniku u Lozani. Stanje legendarnog Nemca je i dalje ozbiljno, ali poslednje informacije daju nadu da bi mogao da se oporavi.

Prošlog meseca, “Bild” je objavo da Šumaher čuje glasove i da reaguje na dodir, ali činjenica da reaguje na pitanja supruge Korine i njihove dece Đina-Marije i Mika označava novi korak na njegovom putu ka oporavku, koji će bez sumnje trajati dugo.

Šumaher je vezan za krevet, a doktori u švajcarskoj klinici žele da ga uskoro stave u elektronska kolica koja se kontrolišu ustima. Naredna faza oporavka mogla bi da se obavi u porodičnoj kući u Gauldu, koja će biti opremljena pomagalima koja su neophodna Šumaheru.

Korina Šumaher je prošle nedelje putem pisma u zvaničnom programu za Veliku nagradu Nemačke istakla da je najteži period iza njene porodice, ali da je težak put pred sedmostrukim svetskim šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: