Šahtjor: Ahmetov preti odbeglima

Vlasnik Šahtjora iz Donjecka Rinat Ahmetov izjavio je da će fudbaleri tog kluba koji su odbili da se vrate u Ukrajinu "patiti" ako ne ispoštuju ugovore.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 21.07.2014.

10:34

Default images

"Ako se ne vrate, prvo će sigurno da pate. Odbijanje da ispoštuju svoje ugovore moglo bi da ih košta desetine miliona evra koje će platiti klubu", naveo je Ahmetov.

Šestorica fudbalera Šahtjora, medju kojima je pet Brazilaca i jedan Argentinac, odbili su da se vrate u Ukrajinu nakon prijateljske utakmice u Francuskoj protiv Liona.

"Ne isključjem mogućnost da se oni uskoro vrate u klub. Ako se vrate, nećemo zahtevati da ih prodamo", kazao je Ahmetov, najbogatiji čovek u Ukrajini.

Mediji su naveli da su odbili da se vrate Daglas Kosta, Fred, Aleks Tešeira, Dentinjo i Fakundo Fereira.

Ahmetov se suprostavio proruskim pobunjenicima u Donjecku, a od ukrajinskih vlasti je ranije ovog meseca zahtevao da ne bombarduju njegov grad. Fudbalski savez Ukrajine u medjuvremenu bi trebalo da odluči gde će Šahtjor igrati svoje utakmice kao domaćin, dok u tom delu zemlje besne sukobi.

Ahmetov je istakao da bi voleo da Šahtjor protivnike dočekuje u Harkovu.

"Nećemo rizikovati ni na koji način, tako da nećemo ugrožavati bezbednost igrača", naveo je Ahmetov.

Šahtjor će prvu zvaničnu utakmicu sezone odigrati i Lavovu protiv Dinama iz Kijeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: