Vorbarton suspendovan zbog dopinga

Velški atletičar Garet Vorbarton suspendovan je zbog dopinga sa svih takmičenja i neće učestvovati na Igrama Komonvelta u Glazgovu.

Izvor: B92, BBC

Sreda, 16.07.2014.

16:01

Default images

Vorbarton, koji ima dve medalje sa dvoranskog prvenstva Evrope, negirao je da je namerno uzimao dopng.

Tridesetdvogodišnji Vorbarton osvojio je 2005. srebro na EP u Madridu, a 2011. bronzu u Stokholmu. Učestvovao je na 800 metara na OI u Londonu 2012, a na Igrama Komonvelta u Nju Delhiju 2010. bio je četvrti.

"Šokiran sam. Želim odmah da kažem da nisam svesno uneo nikakvu zabranjenu supstancu. Jasno mi je da u ovakvoj situaciji imam odgovornost i spreman sam na potpunu saradnju sa anttidoping agencijom", navedeno je u Vorbartonovom saopštenju.

"Želim sve najbolje svojim kolegama iz velške reprezentacije pred Igre Komonvelta i da im se izvinim jer neću moći da budem deo tima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: