Pobeda karijere Filipa Krajinovića!

Srpski teniser Filip Krajinović savladao je 15. tenisera sveta Fabija Fonjinija sa 6:4, 6:0 u drugom kolu turnira iz Serije 500 u Hamburgu.

Izvor: SO

Sreda, 16.07.2014.

13:22

Default images

Krajinović, 22-godišnjak koji je trenutno 149. na svetu, odigrao je izvanredan meč i deklasirao je branioca titule za samo 54 minuta igre.

Prethodno je u kvalifikacijama Krajinović savladao Lamera i Tomaža Belučija, nekada 21. na ATP listi, a u prvoj rundi bio je bolji od Nemca Štrufa.

Za plasman u četvrtfinale Krajinović će se boriti sa sunarodnikom Dušanom Lajovićem, koji je u drugoj rundi bio bolji od Karlosa Berloka.

Krajinović je odlično počeo meč, diktirao je ritam dubokim lopticama sa osnovne linije, a Fonjiniju je biio jedan od onih dana kada je bezvoljan i ne uspeva da pronađe svoju najbolju igru.

Filip je već u drugom gemu napravio brejk i tu prednost čuvao je sve dok nije došao u situaciju da servira za vođstvo na 5:3. Ipak, tada je bio pomalo brzoplet i Fonjini je vratio brejk posle njegove greške forhendom.

Međutim, to nije demoralisalo mladog Somborca, koji je pri rezultatu 5:4 odigrao dva fantastična poena – prvo je maestralno skratio lopticu (imao je nekoliko uspešnih drop šotova na meču), a onda je na set lopti vratio prvi servis rivala i potom snažnim napadom bekhendom došao do 1-0 u setovima.

Između dva seta Krajinović se nije osećao baš najbolje, konsultovao se sa lekarom, ali je nastavio da igra, i to vrlo dobro. Osvojio je Filip prvi gem, a zatim je propustio tri vezane brejk lopte u narednom. Ipak, dubokim riternom došao je do još jedne šanse, a nju koristi za vođstvo 2:0.

Od tog momenta Fonjini, koji je već bio vidno nervozan, ulazi u svoju autodestruktivnu fazu – do kraja meča uzeo je samo jedan poen, dobio je i zvižduke od publike, a Krajinović je ostvario najveću pobedu u dosadašnjem toku karijere.

Za plasman u treću rundu dobija sa 45 ATP bodova i 13.430 evra, a Krajinović će imati priliku da prođe još dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: