Pešić doneo titulu Bajernu

Košarkaši minhenskog Bajerna osvojili su titulu šampiona Nemačke pobedom nad Albom rezultatom 75:62 u četvrtoj utakmici finalne serije.

Izvor: SV

Sreda, 18.06.2014.

21:42

Default images

Lideri tima koji sa klupe predvodi Svetislav Pešić bili su Dion Tompson sa 18 i Brajs Tejlor sa 16 poena, a ključnu razliku Bajern je stekao u poslednjoj deonici.

Prve tri četvrtine protekle su u veoma izjednačenoj igri, koja se reflektovala i na rezultat, a u finišu je bavarski tim sa 22:14 potpuno prelomio duel i obezbedio titulu.

Odličnu partiju u pobedničkom timu pružio je nekadašnji igrač Albe Haiko Šafarcik sa 12 poena, dok je u ekipi Saše Obradovića najefikasniji bio Leon Radošević sa 21 poenom.

Malkom Dilejni nije blistao u timu Bajerna (7p, 4sk, 2as), ali je uspeo treću godinu zaredom da osvoji titulu, u trećoj državi, prethodno je sa Šalonom bio šampion Francuske, dok do trofeja u Ukrajini stigao kao clan Budiveljnika.

Bajern je osvajanjem nacionalnog trofeja obezbedio i direktan plasman u Evroligu, u kojoj je nastupao i prošle sezone, specijalnom pozivnicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: