"Za Srbiju bilo mesta u Brazilu"

Nekadašnji selektor Gane Milovan Rajevac uveren je da je za reprezentaciju Srbije bilo mesta na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Izvor: SV

Sreda, 11.06.2014.

23:50

Default images

Rajevac je istakao da selektor Siniša Mihajlović nije dobro vodio nacionalni tim, te da je bilo velikih grešaka u sastavljanju tima.

"Podmlađivanje reprezentacije je bio izgovor i farsa. Razočaran sam kao navijač, ali i kao čovek u struci. Velika je šteta što Srbije nema u Brazilu, to je "so na ranu" svih ovih godina neuspeha", zaključio je Rajevac.

Bivši trener Vojvodine i čačanskog Borca je dodao da najveće šanse za osvajanje Mundijala imaju selekcije Brazila i Argentine.

"Brazilci me nisu ubedili u to u meču protiv Srbije. Ipak, igraju na domaćem terenu i prejaki su individualno. U favorite ne bih svrstao Španiju jer mislim da će predati šampionsku krunu osvojenu pre četiri godine u Južnoj Africi. Srce Španije je Barselona, koja je u padu, pa verujem da će tako i reprezentacija proći", rekao je Rajevac.

On je istakao da bi Gana mogla da bude "faktor iznenađenja", u koje je svrstao još Urugvaj, Belgiju i Obalu Slonovače.

"Iznenađenje bi mogla da bude Gana. Ima isti tim kao na prošlom Svetskom prvenstvu kada sam ja bio selektor, a sada su tu Esijen i Badu. Oni su jedna od najjačih reprezentacija iz Afrike i mislim da su sazreli za uspeh. Ne sme da se zaborave Belgija i Urugvaj, pogotovo "Urusi" jer znaju kako se osvaja Mundijal u Brazilu. Spomenuo bih još samo Obalu Slonovače, koja je najbolja ekipa sa "crnog kontinenta", ali nije dobro vođena", dodao je Rajevac.

Srpski stručnjak je istakao da će fudbaler Barselone Lionel Mesi obeležiti Mundijal i da će dokazati da je možda i najveći igrač svih vremena.

"Voleo bih da Mesi obeleži šampionat, iako je nešto slabije odigrao sezonu zbog čestih povreda. Ovo mu je velika prilika da napravi uspeh sa reprezentacijom i pokaže da je jedan od najvećih igrača u istoriji, ako ne i najveći. Pored njega, očekujem mnogo od Portugalca Kristijana Ronalda, a sve oči brazilske nacije biće uperene u Nejmara", rekao je Rajevac.

On je naveo da će navijati za Ganu, ali i Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku jer su to reprezentacije sa ovih prostora.

"Hrvatska ima dobar tim, ali su se jedva plasirali u Brazil. Iskusni su i želim im da prođu grupu. Bosna i Hercegovina je kvalitetna, ali debituje i nisam siguran kako će se snaći. Dobro ih vodi selektor Safet Sušić i nadam se da mogu da se kvalifikuju među najboljih 16 ekipa na svetu", naveo je Rajevac.

Mundijal u Brazilu počinje u četvrtak, a finale je 13. jula na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: