RSS i SRLS za ugrožene

Rukometni savez Srbije zahvalio se igračima, trenerima, rukometnim i medicinskim radnicima, klubovima, službenim licima koji pomažu ugroženima u poplavama.

Izvor: JT

Ponedeljak, 19.05.2014.

14:48

Default images

Savez je takođe objavio da je obezbedio i sredstva koja su najpotrebnija evakuisanom stanovništvu – pelene, konzerviranu hranu, sredstva za ličnu higijenu, vodu za piće i sve što su prihvatni centri odredili kao najpotrebnije.

Pored dosadašnje pomoći upućene ugroženima Rukometni savez Srbije je odlučio da sav prihod od karata sa dve predstojeće utakmice naših reprezentacija, 7. juna sa reprezentacijom Češke i 15. juna protiv reprezentacije Slovenije, uplati za pomoć rukometnim klubovima sa postradalih teritorija”, istakao je generalni sekretar RSS Božidar Đurković.

RSS dodaje da su se zaposleni u toj organizaciji odrekli deset odsto zarada i pozvao sve reprezentativce, nosioce nacionalnih priznanja, stipendiste, rukometaše i rukometašice, rukometne radnike i ljubitelje ove igre, koji to do sada nisu učinili, da uplate novčana sredstva za pomoć postradalima i za saniranje šteta od poplave na račun koji je otvorila Vlada Republike Srbije.

U skladu sa vanrednom situacijom u zemlji punu podršku naporima državnih organa i građana u pružanju pomoći poplavljenim područjima pružila je i Zajednica rukometne Superlige Srbije.

Obaveštavamo javnost da će svi mečevi narednog kola plej-ofa i plej-auta Superlige početi minutom ćutanja za žrtve poplava, kao i slanjem SMS poruke na broj 1003 od strane kapitena timova i službenih lica, od koga prihod ide sanaciji štete, a sve to u sklopu šire humanitarne akcije koja će biti preduzeta u narednom periodu”, navodi se u saopštenju direktora SRLS Vladislava Jovanovića.

B92 je u subotu apelovao na sve sportiste i sportske radnike da pomognu koliko mogu svim ljudima koji su ugroženi u poplavama i kojima je pomoć preko potrebna.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio se svim sportistima na pomoći, ali je istakao da je ona i dalje preko potrebna.

Više o tome kako vi možete da pomognete ugroženima pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: