Može li Benfika protiv prokletstva?

U sredu uveče u Torinu se igra finale Lige Evrope, gde će se za trofej boriti potugalska Benfika i španska Sevilja.

Izvor: AK

Sreda, 14.05.2014.

08:39

Default images

Portugalci imaju šansu da se iskupe za prošlosezonski poraz i konačno prekinu kletvu koja ih prati od 1962. godine kada su osvojili poslednji evropski trofej.

S druge strane, Sevilja se bori za treći trofej u takmičenju koje je osvajala dva puta u nizu, 2006. i 2007. godine.

Benfika se nada da će UEFA na dan meča ipak dozvoliti Lazaru Markoviću da igra u finalu, iako je dobio crveni karton u revanšu polufinala protiv Juventusa. U timu iz Lisabona sigurno će biti Miralem Sulejmani i Filip Đuričić, dok će zbog povrede izostati Ljubomir Fejsa.

"Mi sada pišemo istoriju, a pred nama su još dve titule koje možemo da osvojimo ove sezone. Hoćemo da ih 'upišemo' u biografije", rekao je trener Benfike Žorž Žezus.

Benfika je ove sezone već osvojila titulu šampiona Portugalije i nacionalni Liga kup. Pored finala Lige Evrope, "orlove" očekuje i finale portugalskog kupa.
Beta/AP Photo
Ako se za Benfiku može reći da je koliko-toliko očekivan njen plasman u finale, Sevilja predstavlja neku vrstu iznenađenja u ovogodišnjoj Ligi Evrope.

Ipak, Andalužani su prema prikazanim igrama apsolutno zasluženo došli do borbe za trofej, kojeg su prethodno osvojili 2006. i 2007. godine.

"Bilo je teško vratiti se u život protiv Betisa, pa onda protiv Porta i na kraju u duelu sa Valensijom u poslednjem minutu. To pokazuje da imamo sjajan timskih duh i da uvek pružamo maksimum. Takodje, znamo da možemo da napredujemo, ali smo do sada napravili sjajan posao", rekao je najbolji fudbaler Sevilje Ivan Rakitić.

Benfika će biti oslabljena neigranjem još nekoliko standardnih prvotimaca, Enca Peresa i Eduarda Salvia, dok Sevilja ne može da računa na Žaira Samperia, dok su neizvesni nastupi Kevina Gameira i Vitola.

Finale Lige Evrope izmedu Benfike i Sevilje igra se u Torinu na stadionu Juventus Arena od 20.45 sati, a četvrti sudija na toj utakmici biće Srbin Milorad Mažić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: