Beograd dovodi atletsku elitu 2017.

Domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine biće Beograd, potvrđeno je iz Atletskog saveza Srbije (ASS).

Izvor: ÐN

Subota, 03.05.2014.

12:15

Default images

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković rekao je da će EP održati u Beogradskoj Areni i da očekuje da će Srbija tada imati sedam, osam kandidata za medalje.

"Prvenstvo će biti održano u Areni, to je multifunkcionalna dvorana, proverili smo sve što je bilo potrebno. Delegacija Evropske atletike organizacije već je bila u Beogradu. Od ponedeljka počinjemo. Naš cilj je da našim atletičarima omogućimo da pred svojom publikom osvoji medalje. Nadam se da ćemo tada imati sedam, osam kandidata za medalje. To garantuje punu Arenu", rekao je Branković agenciji Beta.

Srbija je uspela da odličnom prezentacijom nadjača kolege iz Turske i Poljske i dobije većinu glasova Evropskog odbora.

"Ugovor je već potpisan sa Evropskom atletikom od predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića i generalnog direktora evropske atletike Kristijana Milca kao i predsednika evropske atletike Hansjorg Virca. Ovo će biti najveće organizovano takmičenje u istoriji sprske atletike i čast nam je što će upravo Beograd biti domaćin ovog velikog događaja. Pripreme za Evropski šampionat u dvorani počeće već od ponedeljka“, izjavio je Branković.

Delegacija Atletskog saveza Srbije u subotu je u Frankfurtu prezentovala prezentaciju za predstojeće Evropsko dvoransko prvenstvo i odlučeno je da će domaćin 2017.godine biti glavni grad Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: