Katić: Mnogo faktora uticalo

Košarkaš Crvene zvezde Raško Katić izjavio je da je mnogo faktora uticalo da njegov tim izgubi u polufinalu ABA lige od Cibone.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 24.04.2014.

23:39

Default images

Zvezda je u 'Kombank areni' poražena od Cibone sa 75:70 i ispustila šansu da se direktno plasira u Evroligu.

Katić nije želeo da krivi sistem takmičenja, po kojem prvoplasirana ekipa ne osvaja trofej i automatski se plasira u EL, već se igra fajnal for.

„Sada nemamo ništa od toga, takav je sistem kakav jeste. Niti mogu da krivim sistem, niti mogu da krivim nas igrače. Jedna je utakmica, može da se desi bilo šta, kao što se danas desilo. Mi smo bili malo stegnuti na početku, oni rasterećeni, pogodili neke šuteve, a kasnije je nama ušla voda u uši“, rekao je Katić.

Katić je dodao da je Cibona zasluženo pobedila i plasirala se u finale, da je Zvezda doživela bolan poraz.

„Jednostavno, igrali su bolje, igrali su bolju košarku od nas. Jeste težak poraz, ali cele sezone smo pokazali kvalitet, odigrali mnogo jakih utakmica i celu sezonu bili prvi. Nama igračima je najteže, naše porodice zavise od ovoga i niko ne može da shvati koliko je nama teško“, dodao je Katić.

On je istakao da je porazu doprinelo mnogo faktora.

„Nije to samo jedan faktor, mogu da nabrojim najmanje pet zbog kojih smo izgubili utakmicu. Pritisak koji nosi najvažnija utakmica u sezoni i nismo bili rasterećeni kao u nekoj manje važnijem meču. Ulog je bio ogroman - Cibona je bila rasterećenija, Arena, parket, koševi, poluprazna hala gde se čuje svaki komentar i to utiče na igrače. Naša stegnutost i sve ostalo se skupilo da ne možemo da dobijemo ovu utakmicu“, zaključio je centar ’crveno-belih’ koji nije želeo da traži opravdanje zbog povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: