Junajted pobedio Čelsi, stiže Šo

Mančester Junajted će ostvariti bar jednu veliku pobedu ove sezone, dobio je Čelsi u trci za dovođenjem levog beka Sautemptona Luka Šoa, prenosi Gardijan.

Izvor: AK

Sreda, 23.04.2014.

17:46

Default images

Junajted je ponudio Sautemptonu 30 miliona funti, a 18-godišnjem beku platu od čak 100.000 funti nedeljno, što je izbacilo londonski tim iz igre.

Veliku ulogu u ovom transferu odigrao je sada već bivši menadžer Junajteda Dejvid Mojs, koji ubedio Šoa da pređe na Old Traford.

Šo će postati najplaćeniji tinejdžer u engleskom fudbalu (trenutno je najplaćeniji drugi Junajtedov klinac Adnan Januzaj sa 60.000 funti nedeljno), a biće prvo veliko pojačanje Junajteda predstojećeg leta, kada "crveni đavoli" planiraju da investiraju oko 150 miliona funti u rekonstrukciju tima.

Iako je Šo navodno veliki navijač Čelsija, veliku ulogu u transferu u Junajted igra njegova porodica, koja smatra da je klub iz Mančestera mnogo stabilniji i bolji za njega od londonskih "plavaca".

Dolazak Šoa na Old Traford ne znači da će 33-godišnji Patris Evra napustiti Junajted. Francuz je želeo da ide, ali se navodno predomislio, i čak je voljan da bude mentor mladom reprezentativcu Engleske, njegovom nasledniku na poziciji levog spoljnjeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: