Povlači se Havijer Zaneti

Legendarni kapiten milanskog Intera Havijer Zaneti na kraju sezone završiće karijeru dugu 22 godine, od čega je 19 proveo u milanskom Interu.

Izvor: NL

Utorak, 22.04.2014.

20:35

Default images

Četrdesetogodišnji Zaneti je živa legenda među navijačima zbog odanosti klubu i požrtvovanja, ali i korektne igre zbog koje je simbol nerazura.

"Traktor" je za Inter odigrao više od 800 utakmica i u dresu tog kluba osvojio je pet titula prvaka Italije, četiri trofeja nacionalnog kupa, Ligu šampiona, Kup UEFA i svetsko klupsko prvenstvo od 1995. godine kada je došao iz Banfilda.

Mediji na Apeninima pišu da Inter sprema veliki oproštaj od dugogodišnjeg kapitena 10. maja kada Inter u pretposlednjem kolu ovogodišnje Serije A dočekuje Lacio.

Za reprezentaciju Argentine Zaneti je odigrao rekordnih 145 utakmica i postigao pet golova.



Argentinski defanzivac ostaće upamćen kao jedan od najvećih džentlmena u fudbalu. Njegov stil igre dočarava i činjenica da mu je trebalo 548 mečeva i 16 godina u Seriji A da bi dobio prvi crveni karton u tom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: