Borković 14. u Francuskoj

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 14. mesto na prvoj trci drugog vikenda Svetskog šampionata turing automobila u Francuskoj.

Izvor: JT

Nedelja, 20.04.2014.

14:49

Default images

Borković je kroz cilj na stazi „Pol Rikar“ prošao sa više od jednog minuta zaostatka u odnosu na pobednika Ivana Milera u Sitroenu.

Prva trka drugog vikenda vožena je u promenljivim uslovima, na mokroj stazi, zbog kiše koja je padala na Mediteranu pre samog starta.

U takvim uslovima najbolje se snašao Miler, koji je startovao sa pol pozicije, ali i njegov timski kolega legendarni Sebastijan Leb.

Francuz, devetostruki svetski šampion u reliju, zbog tehničkih neregularnosti svog automobila je pomeren na samo začelje startnog poretka, ali mu to nije smetalo. Leb je tokom trke napredovao i na kraju je kao drugoplasirani prošao kroz cilj, sa skoro 13 sekundi zaostatka u odnosu na Milera. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se vozač Honde Gabrijele Tarkvini.

Druga trka na stazi „Pol Rikar“ vozi se od 17.15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: