Srbija ispala iz Svetske grupe II

Fed kup reprezentacija Srbije nije uspela da obezbedi opstanak u Svetskoj grupi II, pošto je u baražu poražena od selekcije Rumunije.

Izvor: JT

Nedelja, 20.04.2014.

10:53

Default images

Rumunija je drugog dana povela sa nedostižnih 3-1, a odlučujući poen donela je Sorana Kistea pobedom nad Bojanom Jovanovski.

Kirstea je slavila sa 6:3,6:7,6:3 i tako gurnula Srbiju u prvu grupu Evro-afričke zone Fed kupa.

Ovo je drugi meč koji je Bojana igrala u nedelju, pošto je jutros izgubila od Simone Halep sa 6:2,6:4, u meču koji je nastavljen posle prekida zbog kiše.

Taj susret prvobitno je počeo u subotu, ali je zbog jakog pljuska prekinut pri vođstvu rumunske teniserke od 3:1

Kada je meč nastavljen, Halepova je rutinski dobila prvi set, a Jovanovski je u drugom uspela da joj pruži veći otpor, ali nedovoljan da bi izborila treći set ili možda iznenađenje. Rumunska teniserka je na kraju do trijumfa došla posle jednog sata i deset minuta.

Prvi bod Rumuniji donela je Sorana Kirstea, pobedom nad Anom Ivanović sa 3:6, 6:2, 6:1, da bi Ivanovićeva vratila Srbiju u život pobedom nad Halepovom, rezultatom 6:3,7:6.

Kirstea gurnula Srbiju u Evro-afričku zonu - 6:3,6:7,6:3

Foto: Teniski savez Srbije
Drugi Bojanin meč danas nije počeo dobro po Srbiju, pošto je Kirstea uspela da napravi brejk već u prvom gemu. Tu prednost potvrdila je u sledećem, ali je srpska igračica uspela da se smiri i upiše na semafor - 2:1.

Posle dva gema u kojima nije bilo previše uzbuđenja, Bojana je odlučila da napadne servis protivnice. Ušla je u teren, bolje vraćala servise i izborila brejk loptu. Tada je ponovo usledio mini pad, vezala je tri greške i Kirstea je povela sa 4:2.

U sledećem servis gemu srpska teniserka nije imala problema, ali su je propuštene prilike "stigle", kada je servirala za opstanak u setu. Nije imala dovoljno koncentracije i novim brejkom, Sorana je dobila prvi deo igre - 6:3.

Na početku drugog seta teniserke su razmenile po jedan brejk, a Bojana nije uspela da zadrži stečeno vođstvo. Posle nekoliko sigurnih gemova, Kirstea je napravila novi brejk i povela sa 4:2.

Uspela je Jovanovski da u osmom gemu spasi dve set lopte na svoj servis i malo produži meč, a tada je Kirstea popustila i poklonila brejk našoj igračici za 5:4. Iskoristila je taj nalet i obezbedila taj brejk, u kom je uspela da izbori odlučujući set sa 7:6(7).

Drugi reket Srbije potpuno se istrošio u finišu drugog seta što je Sorana iskoristila i vrlo brzo povela sa 2:0 u trećem setu, uz brejk prednosti. Vratila se Bojana kod rezultata 3:3, ali nije mogla da zadrži koncentraciju i Kirstea je napravila novi brejk - 4:3.

Tu prednost uspela je da održi do kraja seta i donese pobedu Rumuniji u duelu sa Srbijom - 6:3,6:7,6:3.

Ivanovićeva vratila Srbiju u život - 6:3,7:6(2)

Foto: Teniski savez Srbije
Prva dva gema na meču bila su bez brejka, ali zato u narednih pet viđeno čak četiri, po dva sa obe strane. Prvo je Ana povela, pa je Simona Halep uzjednačila i vratila prednost na svoju stranu, da bi srpska teniserka novim brejkom došla do 3:3. Onda je usledio gem u kom je Simona ponovo imala brejk lopte, ali se srpska teniserka izvukla dobrim forhendima i na pauzu otišla za vođstvom od 4:3.

Dosta grešaka viđeno je i u sledećem gemu, a posle jedne takve Ana je došla do brejk lopte. Usledio je odličan drop šot i prilika da se servira za 1-0 u setovima. Uspela je da preživi i sledeći gem i dođe do prednosti u setovima - 6:3.

Drugi set počeo je veoma dobro po srpsku igračicu, koja je već u prvom gemu oduzela servis Rumunki i tako vezala i peti uzastopni gem. Seriju je produžila na šest, pre nego što je Halepova bez izgubljenog poena smanjila na 2:1.

Nije dugo izdržala Ivanovićeva, počela je da greši, njena rivalka je to sačekala i vratila izgubljeni servis. U naredna tri gema nije bilo brejkova, pa Simona vodi 4:3. Kod rezultata 4:4 Ivanovićeva je izvršila pritisak na protivnicu i sa nekoliko fenomenalnih poena stigla do brejka i prilike da servira za meč.

Ipak, u tom trenutku njen početni udarac je stao, pa se Halepova vratila u meč - 5:5. Obe teniserke zadržale su svoj servis do taj brejka, u kome je Ana odigrala mnogo koncentrisanije i stigla do konačne pobede - 7:6(2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: