SP: Hokejaši obezbedili bar bronzu

Hokejaška reprezentacija Srbije uzrasta do 18 godina obezbedila je bar bronzu kolo pre kraja Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa B, u Estoniji.

Izvor: JT

Nedelja, 20.04.2014.

08:42

Default images

Srpski hokejaši su u četvrtom kolu pobedili selekciju Islanda sa 11:0 i još jednom ubedljivom pobedom u Talinu obezbedili najmanje bronzano odličje na kraju turnira.

Ukoliko Estonija ne trijumfuje u regularnom vremenu utakmice poslednjeg kola protiv Španije naša selekcija vratiće se kući sa srebrom oko vrata.

Konačno je proradila i prva postava Srbije koja je četiri puta matirala golmana Islanda, a još jedan sjajan dan imala je treća linija koja je, takođe, postigla četiri pogotka, dok je druga konačnom rezultatu doprinela sa tri gola. O dominaciji našeg tima na ovom susretu najbolje govori odnos šuteva na gol u korist srpskih ’oklopnika’ od 58-17.

Po dva pogotka u selekciji Srbije postigli su Lazar Leštarić i Mirko Đumić, dok su po jednom strelci bili Đorđije Terzić, Ivan Glavonjić, Siniša Pajić, Petar Novaković, Vojin Dragović, Filip Pajević i Uroš Bjelogrlić.

Iako nije imao previše posla, odličan na golu Srbije bio je Jug Mitić koji je u ovoj utakmici na golu zamenio Petra Stepanovića i pritom zaustavio svih 17 šuteva na gol naše reprezentacije, čime je postao prvi golman koji je zabeležio ’šat-aut’ na ovom turniru.

U prvom susretu dana Španija je uz mnogo problema, tek u završnici slomila Belgiju i slavila rezultatom 4:2, čime je i definitivno onemogućila naše hokejaše da osvoje zlatnu medalju i sledeće godine se nađu u višem rangu.

Reprezentacija Srbije je zbog rezultatski ubedljivog poraza od Španije (4:1) izgubila šanse da se u slučaju istog broja bodova sa ’furijom’ i Estonijom nađe na prvom mestu, pa u poslednjem kolu može jedino da se nada pobedi Španije ili produžetku, čime bi ’orlići’ završili turnir kao drugi.

Svetsko prvenstvo u Estoniji završava se u nedelju, kada se u meču poslednjeg kola selekcija Srbije sastaje sa selekcijom Kine, od 15.30 časova po srednjoevropskom vremenu. Uoči našeg duela sa Kinezima, u meču za opstanak u Diviziji II sastaju se Belgija i Island, dok se u meču koji će odlučiti o konačnoj raspodeli medalja, na zatvaranju šampionata, od 19 časova sastaju Estonija i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: