Zvezda ispratila Radnički sa +20

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su prvo mesto i maksimalan učinak i nakon četvrtog kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Subota, 19.04.2014.

18:01

Default images

Ekipa Dejana Radonjića je u Pioniru u derbiju kola savladala Radnički iz Kragujevca rezultatom 82:62.

Gosti iz Kragujevca dobro su se držali u prvom poluvremenu, a Zvezda, koja je ponovo igrala bez Ivana Radenovića i Raška Katića, utakmicu je prelomila u trećoj četvrtini koju je dobila sa 24:10.

Boban Marjanović odigrao je još jednu dominantnu partiju sa 16 poena i 12 skokova, a sjajan je bio i Tadija Dragićević sa 18 poena (trojke 5-8) i 6 uhvaćenih lopti. DeMarkus Nelson dodao je 10, a Dženkins i Lazić po 9 poena. Kod gostiju, Sava Lešić je imao 18 poena i 4 skoka, a Marko Marinović 13 poena i 6 asistencija.

Ovo je bio poslednji meč crveno-belih pred polufinale ABA lige protiv Cibone.

Tok meča:

Radnički je veoma motivisano otvorio duel u Pioniru, a prvih deset poena ubacili su Jović i Kalinić (po pet) za vođstvo 10:7.

Zvezda je u nastavku prve deonice došla do svoje igre. Po pet poena ubacili su Dragićević i Marjanović, trojke su postigli Dženkins i Simonović i Zvezda je posle 10 minuta vodila 20:16. U ekipi Radničkog samo su Kalinić (9) i Jović (7) bili strelci u tom periodu.
Starsport
I u drugom delu viđena je slična slika. Radnički je preko Marinovića i Lešića došao do prednosti (25:24), ali Zvezda se u nastavku uozbiljila i to se odmah preslikalo na semafor.

Marjnaović je nastavio da dominira u reketu, pridružili su mu se Nelson i Lazić, pa su crveno-beli na poluvremenu imali šest poena viška – 41:35.

Kao što je to često činila ove sezone, Zvezda je ubrzala ritam u trećoj deonici. Dragićević je nastavio da pogađa sa distance, odbrana je odlično funkcionisala, pa se razlika iz minuta u minut uvećavala.

Radnički je donekle u igri održavao raspoloženi Marinović, ali nije mogao sam, pa je nakon nove trojke Dragićevića u 29. minutu Zvezda imala +20. Trojkom je treću deonicu okončao Čarls Dženkins za 65:45.

U poslednjoj deonici nije bilo nikakve rezultatske neizvesnosti. Zvezda je stigla do maksimalnih +26 (74:48), a u nastavku je Radonjić priliku ukazao Rebiću, Tejiću i Stojanoviću, pa je Radnički do kraja uspeo da ublaži poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: