Zvezda ubedljivo dobila derbi kola

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Mega Vizuru u Hali sportova sa 89:76 u derbiju trećeg kola Superlige Srbije.

Izvor: SO

Sreda, 16.04.2014.

20:10

Default images

Crveno-beli sada imaju maksimalan učinak, dok je Mega na jednoj pobedi.

Tim Dejana Radonjića prelomio je meč početkom poslednjeg perioda, posle trojke Dženkinsa bilo je 77:62, domaći se nisu predavali, ali je Zvezda bez problema privela meč kraju.

Zvezda je bila oslabljena neigranjem Raška Katića i Ivana Radenovića, ali je to u potpunosti nadomestio Boban Marjanović sa 21 poenom (7-10 iz igre, 7-9 penali) i 15 skokova za ukupni indeks korisnosti 37.

Demarkus Nelson imao je 14 poena (5-13 iz igre), 4 skoka i 9 asistencija, Čarls Dženkins takođe je ubacio 14 poena (5-9 iz igre), Tadija Dragićević postigao je 12 poena, a Luka Mitrović imao je 10 poena i 6 skokova.

Kod Mege, koja je igrala bez povređenog Vasilija Micića, najefikasniji je bio Novica Veličković sa 17 poena (6-16 iz igre, 7sk), Ratko Varda dao je 15 (6-17 iz igre, 6sk), a Nemanja Dangubić ubacio je 13 poena.

Nikola Jokić i Nenad Miljenović zabeležili su po 10 poena i 5 asistencija, a Nemanja Krstić imao je 9 poena i 13 skokova.

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Radnički, dok Mega gostuje FMP-u u Železniku.

Tok meča:

Starsport
Crveno-beli su bolje počeli meč, zahvaljujući Marjanoviću i Mitroviću poveli su 7:0, a Mega se upisala na semafor tek posle tri minuta igre i Milojevićevog tajm auta.

Mega se vratila u igru trojkama Varde i Krstića, ali i Zvezda je bila izuzetnio raspoložena u šutu spolja – dve je pogodio Lazić, a po jednu Dženkins i Simonović za 21:14. Crveno-beli su čuvali prednost, a trojkom Dragićevića na kraju prve četvrtine na prvi dvominutni odmor otišli su sa prednošću 26:18.

Mega je odlično počela drugi period, pre svih Veličković koji je vezao šest poena, a pogocima Dangubića i Miljenovića domaći su prišli na -1 (30:29) i naterali Radonjića da zatraži tajm aut.

Domaći su nastavili sa borbenijom igrom, nekoliko puta poentirali su uz faul, a posle pogotka Jokića sa distance Mega je prvi put povela na četiri minuta do kraja – 38:37.

Veličković je bio u naletu, pogodio je još jednu trojku, Mega je vodila sa 43:41, trojkom Mitrovića i košem Marjanovića Zvezda je preokrenula 46:43, ali je Miljenović uzvratio trojkom za 46:46 na kraju prvog poluvremena.
Starsport
Zvezda je sjajno počela drugo poluvreme, trojkama Dragićevića i Nelsona, pa je Milojević odmah zatražio tajm aut – 52:46.

Tajm aut Radonjića dao je rezultat, Zvezda je do kraja četvrtine uspela ponovo da se odlepi i posle pogotka Blažiča bilo je 68:59 pred poslednjih deset minuta.

Posle bacanja Nelsona Zvezda je stekla dvocifrenu prednost (61:51), crveno-beli su igrali čvrsto u odbrani i neko vreme čuvali su tu prednost. Ipak, Mega se nije predavala i posle poena Krstića u kontri smanjila je na 62:57.

Zvezda je dodatno pojačala ritam u poslednjem periodu, Nelson je zaigrao čvršće u odbrani, pogodio je i jednu trojku, a posle polaganja Dženkinsa uz faul bilo je 77:62 na šest minuta do kraja.

Mega nije odustajala, Veličković je bio sjajan i upravo njegovim poenima domaći su prišli na -8, ali Dženkins trojkom odbija nalet. Tada je meč definitivno prelomljen, pošto je Zvezda rutinski privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: