MK: Federer i Rafa lako na startu

Švajcarski teniser Rodžer Federer na furiozan način je započeo takmičenje na Mastersu u Monte Karlu, pobedom nad Čehom Radekom Štepanekom.

Izvor: JT

Sreda, 16.04.2014.

14:35

Default images

Federer je u drugom kolu trećeg Mastersa sezone, na koji se vratio posle dvogodišnjeg odsustva, slavio protiv Štepaneka sa 6:1, 6:2, posle 52 minuta igre.

Prvi favorit na turniru u Kneževini Rafael Nadal nije imao mnogo problema protiv ruskog tenisera Teimuraza Gabašvilija, koga je pobedio sa 6:4,6:1.

Švajcarcu će rival u borbi za četvrtfinale biti Čeh Lukaš Rosol, koji je pobedio Mikaela Ljodru iz Francuske sa 6:4, 6:4.

Federer je dobio specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na turniru u Kneževini i u prvom meču je odigrao odlično. Pogodio je 14 vinera, imao devet neiznuđenih grešeka i iskoristio sve četiri brejk lopte za siguran trijumf.

Na taj način, 32-godišnji švajcarski teniser je došao do 14. pobede u međusobnim duelima sa Štepanekom, koji ga je dobio dva puta.

Federer, inače, nikada nije trijumfovao u Monte Karlu, ali je tri puta igrao u finalu i svaki put je poražen od Rafaela Nadala. U Kneževini Švajcarac juri svoju 22. titulu na turnirima iz serije 1.000 i prvu od Sinsinatija 2012.

Nadal je osmostruki šampion Mastersa u Monte Karlu, a njegovu vladavinu prekinuo je najbolji srpski sportista Novak Đoković, pobedom u prošlogodišnjem finalu.

Njemu će u sledećoj rundi protivnik biti Italijan Andreas Sepi, koji je sa 2:1 savladao Pabla Anduhara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: