Borković: Sve je gorelo oko mene

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković posle velikog uspeha i osvajanja devet bodova na startu WTCC sezone u Marakešu, već se okreće narednom izazovu.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

12:31

Default images

Pred Borkovićem i njegovim timom je veliki posao pošto ga već za vikend očekuje nastup u Francuskoj, na stazi Pol Rikar.

Zgusnut raspored na startu sezone dodatno je iskomplikovan jer je zbog kvara na svom Ševrolet Kruzu Borković na drugoj trci u Marakešu morao da posluša naredbu tima i povuče se. Na prvoj trci je kao peti prošao kroz cilj, ali je zbog kazne pomeren za jedno mesto unazad.

Usled oštećenja na automobilu na prvoj trci, mehaničari su primetili da curi ulje. Nisu imali vremena između dve trke da provere šta je tačno u pitanju, pa su mi inženjeri Kamposa i RML rekli da odmah stanem ako primetim da svetle lampice za upozorenje na temperaturu motora”, istakao je Borković.

Iako se nadao da do najgoreg scenarija neće doći, Borković je morao da se zaustavi, ali ni tu nije bio kraj njegovim mukama.

Kada sam primetio da se pale lampice, ponadao sam se da će automobil izdržati do kraja trke, a onda je unutra sve počelo da gori i dimi se. S obzirom na veoma skučen prostor u automobilu, jedva sam uspeo da bez ičije pomoći izađem i tek tada mi je malo laknulo”, priseća se Borković.

Članovi NIS Petrol by Campos Racing tima daće sve od sebe da uklone sve kvarove i da će Borković u Francuskoj imati sve uslove za novi uspeh u nastavku WTCC sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: