Ne može bez Aroja, Barsa ubedljiva

Košarkaši Barselone pobedili su Galatasaraj kod kuće sa 88:61 u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Izvor: SO

Utorak, 15.04.2014.

19:00

Default images

Druga utakmica na programu je u četvrtak, takođe u Kataloniji, a serija se potom seli u Tursku.

Galatasaraj je odlično počeo meč, poveo je sa 9:0, a Karlos Arojo igrao je izvanredno, do poluvremena je ubacio 14 poena, a gosti su vodili 35:33. Ipak, ključni detalj na meču dogodio se krajem druge četvrtine, kada je Arojo iskrenuo skočni zglob i više se nije vraćao na parket.

Gosti su se držali još koji minut, ali predvođena Pulenom i Nahbarom Barsa krajem trećeg perioda prvi put dolazi do dvocifrenog viška. Tada je sve bilo rešeno, domaći su u poslednjoj deonici digli prednost i na više od 20 poena, te su rutinski priveli meč kraju.

Najefikasniji kod pobednika bio je Boštjan Nahbar sa 19 poena, Navaro je imao 12 poena, Oleson i Pulen po 12, a Dorsi je upisao 8 poena i 11 skokova.

Iako je igrao samo 17 minuta, Arojo je sa 14 poena bio jedini dvocifreni u taboru Galatasaraja. Naši igrači nisu imali svoj dan – Zoran Erceg dao je 4 poena (2-7 iz igre, 6sk. za 24 min), kao i Milan Mačvan (0-2 iz igre, 4-4 penali za 10 min).

Tok meča:

Galatasaraj je mnogo bolje počeo meč, Arojo je pogodio sa poludistance i dva puta namestio zicer Aldemiru, pa je Paskval na 9:0 bio primoran da zatraži tajm aut.

Navaro je bio raspoložen za igru, ubacio je dve trojke, ali je Arojo odgovorio na isti način i gosti su čuvali prednost. Činilo se da će Barsa potpuno uhvatiti priključak, ali Aldemir joj to nije dozvolio, dao je 9 poena u prvoj četvrtini i Galatasaraj je vodio 21:14.

Već krajem prve četvrtine tempo igre je opao, a početkom drugog perioda Barselona je zaključala odbranu i gosti nikako nisu mogli da dođu do koša. Ipak, Katalonci nisu do kraja materijalizovali takvu situaciju u napadu, a posle trojke Abrinesa domaći su prišli na -2 (25:23).

Televizijski tajm aut prijao je Galatasaraju, tačnije Aroju, koji je teškim pogotkom i bacanjima povećao prednost na 31:25.

Međutim, sjajni ali-up i kucanje Dorsija podigli su publiku na noge, potom je Arojo iskrenuo skočni zglob, ali igrači Barse nisu na to obraćali pažnju i Pulen je pogodio trojku.
Arojo je napustio parket oslanjajući se na dva čoveka iz štaba Galatasaraja, a do poluvremena su Pulen i Arslan razmenili po trojku – 35:33 za Turke.

Arojo se nije vraćao u igru, što je znatno otežalo posao Galatasaraju u napadu. Barselona nije blistala u napadu, ali je najviše zahvaljujući Pulenu stekla osam poena viška sredinom treće deonice.

Nahbar je vezao sedam poena, a posle koša Tomića domaći su prvi put stvorili dvocifrenu prednost – 56:46, a +10 je bilo i na kraju treće četvrtine (59:49).

Tada je sve bilo rešeno, domaći su u poslednjoj deonici digli prednost i na više od 20 poena, te su rutinski priveli meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: